Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Barn tog med granat till förskolan • Nya helikopterkravet efter dödskraschen i Norge • Kläfford sågas av juryn i ”America's got talent”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Under tisdagskvällen spärrades en förskola i centrala Kristianstad av efter att ett förskolebarn tagit med sig en skarpladdad granat.

■■■

Den 31 augusti kraschade helikopter i norska Alta. Nu begär tillverkaren att flera modeller ska inspekteras, rapporterar norska Dagbladet.

■■■

Svenska idolvinnaren Chris Kläfford sågades i natt av juryn i ”America's got talent”.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Vid midnatt natten till onsdag sprängde nationella bombskyddet granaten med en så kallad kontrollerad detonation.Foto: GOOGLE MAPS

Barn tog med skarpladdad granat till förskolan

Förskolepedaogerna på en förskola i Kristianstad tillkallade under tisdagen polis efter att ett barn tagit med sig ett misstänkt föremål.

Väl på plats kunde polisen konstatera att man var tvungen att kalla på nationella bombskyddet då det misstänkta föremålet visade sig vara en skarpladdad granat.

– De gjorde helt rätt i att ringa oss. Det här är extremt farliga saker. Hade den smällt när barnen höll på med den hade det kunnat gå riktigt illa, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Vid midnatt natten till onsdag sprängde nationella bombskyddet granaten med en så kallad kontrollerad detonation. 

– Man byggde upp ett rejält skydd med hjälp av sandsäckar och sprängde sedan granaten på plats.

En svensk pilot och fem norska ungdomar dog i helikopterkraschen.Foto: VILDE ØINES PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Nya helikopterkravet efter dödskraschen

Lördagen den 31 augusti inträffade en helikopterolycka utanför samhället Alta i Nordnorge. En svensk pilot och fem norska ungdomar i 20-årsåldern miste sina liv.

På tisdagen genomfördes de första detaljerade undersökningarna av komponenterna till den kraschade helikoptern, skriver Dagbladet.

Fynd som är av intresse ska ha varit relaterade till axelanslutningen mellan motor och huvudväxellåda.

Nu begär tillverkaren, Airbus Helicopter, omedelbar inspektion av modellerna AS350, AS550 och EC130.

”Airbus Helicopters klassas inspektionerna som en försiktighetsåtgärd för att se efter helikoptrarnas luftduglighet”, uppger den norska statens haverikommission i ett pressmeddelande, uppger Dagbladet.

Om kvällens prestation räcker för att ta Chris Kläfford vidare till final återstår att se.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT

Kläfford sågas av juryn i ”America's got talent”

Han har kallats för ”nationens älskling” – men nattens semifinal av ”America's got talent” var tuff för svenske Chris Kläfford.

Trots stående ovationer från publiken möttes han efter ett känslosamt framträdande av några iskalla jurymedlemmar.

– Den här låten fick mig inte att känna någonting, säger jurymedlemmen Howie Mendel efter att Kläffords uppträdande.

Om prestationen räcker för att ta Chris Kläfford vidare till final återstår att se. Bara 11 akter kommer att gå vidare och resultatet från nattens semifinal presenteras först under onsdagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.