Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Alla Ving-resor inställda – ägaren i konkurs • Boris Johnson anklagar Iran för oljeattack • Två hittade skadade i trapphus i Stockholm i natt

Följ dagens största nyheter i Expressen TV.

Runt 600 000 resenärer – varav 17 000 är svenskar – drabbas efter att resejätten Thomas Cook gått i konkurs. Bolaget, som äger svenska Ving, ställer nu in alla flyg.

■■■

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson anklagar Iran för att ligga bakom attackerna mot oljeattacken mot två bolag i Saudiarabien tidigare i september. Johnson utesluter inte att gå in militärt i regionen tillsammans med USA.

■■■

Två män har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha hittats i ett trapphus i Svedmyra i södra Stockholm. Polisen vill inte gå in på vad det rör sig om för skador – en stor insats har pågått under natten.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Thomas Cook i konkurs – Ving stoppar alla flyg

Den brittiska resekoncernen Thomas Cook går i konkurs, meddelades under natten till måndagen.

Redan i helgen stod det klart att Thomas Cook, som äger svenska Ving, var på väg mot konkurs. Bolaget höll på och förhandla om en nödfinansiering – och senast på måndagen behövdes 11 miljarder kronor. Det löstes inte. Tidigt på måndagsmorgonen lämnade Thomas Cook Group in en ansökan om konkurs.

Runt 600 000 resenärer beräknas påverkas. Av dem är 17 000 svenskar.

– Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder. Vi har på väldigt kort tid, efter det att konkursansökan skickades in, behövt invänta besked om våra flyg kommer upp i luften, säger Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden, i en kommentar.

Thomas Cook i konkurs – Ving stoppar alla flyg Foto: TIM GOODE / AP TT NYHETSBYRÅN

Storbritannien överväger militärt agerande mot Iran

Konflikten i Gulfregionen har trappats upp alltmer under den gångna veckan. Tidigare har Saudiarabien och USA anklagat Iran för att ligga bakom drönarattacken mot två oljebolag den 14 september. Sen dess har USA meddelat att man kommer att skicka militär förstärkning till Saudiarabien och Förenade arabemiraten för att stärka upp ländernas flygvapen.

Nu anklagar även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson Iran för att ligga bakom attacken, skriver AP. Johnson säger vidare att Storbritannien överväger att delta i den USA-ledda upptrappningen.

– Vi kommer följa det väldigt noga. Och om vi blir ombedda, av antingen USA eller Saudiarabien, att ha en roll, då ska vi utreda på vilket sätt vi kan vara till hjälp, säger den brittiske premiärministern.

Storbritannien överväger militärt agerande mot Iran Foto: ERIN SCHAFF / AP TT NYHETSBYRÅN

Två förda till sjukhus – stor insats i Svedmyra i natt

Larmet om två skadade personer i ett flerfamiljshus i Svedmyra, södra Stockholm, kom till polisen klockan 21.30 på söndagskvällen. På adressen hittades två skadade män inomhus.

Polisen vill inte kommentera vilken typ av skador det rör sig om. Jens Mårtensson vid polisen säger dock att de båda männen var allvarligt skadade, men att det inte är livshotande. De har ännu inte kunnat förhöras.

Vid 06.30-tiden fanns ännu ingen frihetsberövad.

– Men vi har spår att gå på, säger Jens Mårtensson.

Ett vittne från platsen berättar att familjehusets trappor ska ha varit fulla av blod. Polisen bekräftar även att man initialt sökt i området med en polishelikopter – utan resultat.

Två förda till sjukhus – stor insats i Svedmyra i natt Foto: Janne Åkesson/Swepix
Så blir vädret de kommande dagarna.