Mordmisstänkte sonen byter advokat – vill inte ha kvinna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
17-åringen har häktats vid Göteborgs tingsrätt, och nu bett om en ny försvarare.
Foto: HENRIK JANSSON
38-årige Nadja Blom kördes i hjäl på Hisingen i Göteborg 30 juli.
Foto: Privat / Privat

Den yngre brodern, som misstänks för mord på sin mamma Nadja Blom, har begärt och tilldelats en ny advokat.

Efter flera försök godkändes hans krav – sedan han hävdat att han inte ville försvaras av en kvinna, rapporterar GP.

Det har stormat kring vem som ska försvara den mordmisstänkte 17-åringen i Göteborg.

Hans första förordnade försvarare fick nej på grund av en jävssituation och nu uppges han vara missnöjd med advokat Nan Sahlén.

17-åringen och hans fem år äldre bror misstänks ha kört ihjäl sin mamma, 38-åriga Nadja Blom, och skadat hennes pojkvän Lolo Kwiek, 42, på Hisingen i Göteborg 30 juli. De häktades som misstänkta för detta 3 augusti.

Det finns, enlig åklagare, ett hedersmotiv bakom mordet. Anhöriga till Nadja Blom har för Expressen berättat att en romsk rättegång, romani kris, ledde fram till mordet. Konflikten som behandlades på den utomrättsliga rättegången var att Blom skiljt sig från sin make och blivit kär i en ny man, Lolo Kwiek.

Försökte byta tre gånger

Tre dagar efter att han häktades skickade 17-åringen in en förfrågan om att få försvaras av Sina Safashad, en av Göteborgs mest anlitade brottmålsadvokater, rapporterar Göteborgs Posten.

Då uppgav han att det inte ”kändes rätt” att försvaras av Nan Sahlén.

Sen ångrade han sin ansökan, skickade in en ny, och bad då att få representeras av både Sahlén och Safashad. Det önskemålet gillades inte av tingsrätten, som avslog begäran.

Vill inte försvaras av kvinna

17-åringen skickade sedermera in en tredje ansökan om byte till Safashad och hänvisade denna gång till att han vill representeras av en manlig advokat. Det gick tingsrätten med på och Safashad förordnades under måndagen.

– Det är inte så mycket jag kan göra åt det. Huvudsaken är att de känner sig trygga och får det som de vill ha det, säger Nan Sahlén till GP.

– Det har hänt att man velat ha en kvinna av speciella skäl, och då fått det.

Safashad kommenterar att 17-åringen redogjort för honom vad han menar hände under morddagen.

Misstänkta mördarnas film – i bilen efter dådet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.