Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkte miljardären återförenad med sina barn

Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tom Hagen.
Foto: TORBJØRN OLSEN / EPA TT NYHETSBYRÅN
Parets bostad.
Foto: TORE MEEK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

”Lättad och glad.”

Så beskriver Svein Holden, Tom Hagens advokat, sin klients sinnesstämning när den mordmisstänkte miljardären fick lämna häktet i Oslo.

– Han gladde sig åt att åter få träffa sin familj, säger Holden till VG.

Samtidigt säger Toms och Anne-Elisabeths tre barn via sin advokat Ståle Kihle:

– Detta var vad vi förväntade oss.

Norske miljardären Tom Hagen släpptes ur häktet under fredagen. Klockan sex på kvällen kunde han, efter en dryg vecka, lämna sin tillvaro bakom galler.

Han är dock fortsatt misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin fru Anne-Elisabeth Hagen, som försvann för 18 månader sedan. 

Advokaten Svein Holden körde Hagen i sin Audi.

– Vi körde honom till en familjemedlem och det var otroligt nog, om man betänker omständigheterna, en trevlig biltur, säger Holden till VG.

Tidigare under fredagen hade Holden förklarat för den norske tidningen:

– Vi har förberett honom på ett betydande medieintresse. Han är ju en person som inte gillar offentligheten, för att uttrycka det milt. Så detta är alldeles säkert inte det han drömmer om mest.

Tom Hagens tre barn förklarar via sin advokat Ståle Kihle:

– De hoppas att polisen nu letar efter henne (Anne-Elisabeth Hagen) och inte som ett mordoffer som mördats av sin äkta man. De ser på det som att hon är försvunnen.

Hustrun försvann i oktober 2018

Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018. Polisen arbetade länge efter teorin om att hon blivit kidnappad. Men i juni förra året ändrade man sin teori till att hon antagligen hade mördats. 

För tio dagar sedan greps hennes make, Tom Hagen, misstänkt för mord eller medhjälp till mord på hustrun. Det var han som först larmade polisen om hustruns försvinnande. Han påstod att han fått ett utpressningsbrev efter försvinnandet. 

30-årig man greps i veckan

Polisen i Norge har gripit en man i 30-årsåldern i samband med miljardärfrun Anne-Elisabeth Hagens försvinnande, rapporterar VG.

I veckan greps en 30-årig man. I ett pressmeddelande skrev norsk polis att mannen, som greps i Oslo, är misstänkt för mord eller medhjälp till mord på Anne-Elisabeth Hagen.

Mannen som har expertis inom IT och kryptovaluta ska enligt polisen ha en relation till Tom Hagen. Tidigt i utredningen när Anne-Elisabeth Hagen anmäldes kidnappad krävde de påstådda kidnapparna en lösesumma på 90 miljoner norska kronor i form av kryptovaluta.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.