Mordmisstänkte brodern vill släppas fri

Två bröder misstänks ha mördat sin mamma, 38-årige Nadja Blom, genom att köra på henne med en bil. Nu har den yngre brodern överklagat häktningen.
Foto: HENRIK JANSSON
Nadja Blom, 38, dog efter att ha blivit påkörd av en bil på Hisingen i Göteborg. Två av hennes söner misstänks för mord och mordförsök.
Foto: HENRIK JANSSON

Två bröder misstänks ha mördat sin mamma, 38-åriga Nadja Blom, genom att köra på henne med en bil.

Nu vill den yngre brodern släppas fri eftersom han ”endast endast suttit som passagerare”, rapporterar Göteborgs-Posten.

Den 30 juli blev fembarnsmamman Nadja Blom och hennes pojkvän Lolo Kwiek, 42, påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg.

Najda dog av sina skador och hennes två söner, 22 och 17 år gamla, misstänks ha kört på henne med en bil.

Båda sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök och även deras farmor och farfar häktades misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Överklagar häktningen

Nu har den yngre brodern överklagat häktningen, skriver Göteborgs-Posten.

I den överklagan som lämnats in yrkar mannens advokat, Nan Sahlén, på att hennes klient omedelbart försätts på fri fot. Enligt försvaret finns det inte tillräckliga skäl för häktning.

”NN har endast suttit som passagerare i en personbil som framförts av annan. Han kunde därmed inte alls påverka situationen och har inte på något sätt medverkat till påkörningen”, står det i överklagan enligt GP.

Även att mannen är under 18 år, lyfts fram som en faktor som talar för att han borde släppas, menar försvaret. Enligt försvaret finns det inte synnerliga skäl att häkta mannen, vilket krävs för att häkta personer under 18 år. De menar därför att det finns ”starka skäl” att försätta honom på fri fot omedelbart.

Fortsatt häktad

Vidare står det i överklagan att den mordmisstänkte tonåringen nekar till brott, att han har berättat allt han vet, samt att han inte har någon ”som helst möjlighet och inte heller avsikt att påverka utredningen”.

Under måndagseftermiddagen meddelade dock hovrätten att tonåringen fortsatt ska sitta häktad.

Misstänkta mördarnas film – i bilen efter dådet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.