Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkta tonåringar i Kanada hittade döda

I slutet av juli sågs de två tonåringarna komma körande i en silverfärgad Toyota Rav4 i Meadow Lake i provinsen Saskatchewan.
Kam McLeod, 19 och Bryer Schmegelsky, 18, uppges ha hittads döda.Foto: - / AFP ALBERTA RCMP
McLeod och Schmegelsky misstänks för dubbelmordet på amerikanska Chynna Deese, 24 och hennes australiske pojkvän Lucas Fowler, 23. Foto: Facebook
Kam McLeod och Bryer Schmegelsky såg i juli i en Toyota i provinsen Saskatchewan.Foto: Royal Canadian Mounted Police

Kam McLeod, 19 och Bryer Schmegelsky, 18, misstänks för tre mord i Kanada.

Den intensiva polisjakten har gått genom landets mest avlägsna vildmarker.

Nu har tonåringarna hittats avlidna, rapporterar BBC News.

– Jag är säker på att det är dem, säger den biträdande polischefen Jane MacLatchy under en presskonferens. 

Tonåringarna Kam McLeod, 19 och Bryer Schmegelsky, 18, misstänks ha mördat tre personer i British Columbia i sydvästra Kanada. 

Nu har de misstänkta mördarna hittats döda, rapporterar BBC News.

– Drygt åtta kilometer från en utbränd bil hittades två kroppar på onsdagen. Jag är säker på att de tillhör de misstänkta mördarna, säger Jane MacLatchy  under presskonferensen och tillägger att kropparna kommer genomgå en obduktion för att säkerställa misstanken. 

Polisen är av uppfattningen att de två tonåringarna har skjutit ihjäl amerikanska Chynna Deese, 24, och hennes australiske pojkvän Lucas Fowler, 23, vid en väg. Paret hade rest och backpackat världen över, nyligen i Europa, och befann sig på genomresa i Kanada på väg till Alaska när de mördades den 14 eller 15 juli.

Paret hittades skjutna vid kanten av en motorväg i närheten av den parkerade bilen, som enligt polisen hade gått sönder. Vad som hände sedan är än så länge ett stort mysterium.

Efterlystes misstänkta för mord

Det tredje mordet tonåringarna misstänks för gäller Vancouverbon Leonard Dyck, 64. Han hittades död i tonåringarnas utbrända bil 50 mil söderut från första mordplatsen. De två männen var dock spårlöst försvunna.

I slutet av juli sågs de två tonåringarna komma körande i en silverfärgad Toyota Rav4 i Meadow Lake i provinsen Saskatchewan, som ligger drygt 200 mil från nordvästra British Colombia. Polisen fattade misstankar och efterlyste tonåringarna misstänkta för mord.

Strax därefter fann man flyktbilen utbrunnen i ett reservat norr om lilla staden Gillam i provinsen Manitoba – ytterligare 130 mil österut. 

En intensiv polisjakt med drönare, hundpatruller, och helikoptrar drog i gång i vildmarken. Det var inte ett enkelt sökande, något som bland annat USA Today rapporterade om.

Området består av tät terräng och träskmark, och det vimlar av insekter.

– Om du inte har rätt utrustning för att vara där så kommer du inte klara det, sa William Hunter, som har släckt skogsbränder i området, till kanadensiska tv-kanalen CBC.

Får ett avslut 

Enligt BBC News hittades kropparna i närheten av det här området på onsdagen.

Polisen vill i övrigt inte kommentera hur länge de båda kropparna kan varit döda, hur de dött eller vem som hittade dem. 

– Det är självklart en lättnad att vi har lyckats lokalisera de här personerna och förhoppningsvis lyckats få ett avslut, inte bara för offrens familjer, utan också för invånarna i Gillam, Fox Lake and York Landing, säger Jane MacLatchy och hänvisar till de tre områden som stått i centrum för jakten. 

Familjernas svåra sorg

Det unga paret som utgjorde tonåringarnas första mordoffer identifierades inte direkt. Först ett par dagar senare, när polisen knackade på hemma hos Chynna Deeses mamma, fick familjen det fruktansvärda beskedet.

– De visade mig vägen till soffan och sa, ”du behöver sitta ner”, och då sa jag, ”är något fel?” Han sa ”ja, din dotter Chynna har dött i Kanada”, säger Chynnas mamma Sheila till den lokala tv-stationen WBTV.

Pojkvännen Lucas Fowler visade sig vara son till en polischef i Australien.

”Vi har förlorat vår kära Lucas Fowler, son, bror, barnbarn och vän, på värsta möjliga sätt. Att förlora någon så ung och livlig, som reste världen över och bara njöt av livet till det fullaste, är förödande”, skrev familjen i ett pressmeddelande som gick ut på polisens Facebooksida. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.