Mordmisstänkt mamma häktad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sara Strandlund

Kvinnan som misstänks för mordet på sin treåriga dotter häktades sent på tisdagseftermiddagen.

– Hon är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Christer Wiktorsson, vakthavande befäl vid Östgötapolisen, till Expressen.se.

Den mordmisstänkta kvinnan i 30-årsåldern, som kommer från en ort utanför Motala, satt under tisdagen i sitt första förhör med polisen, skriver Östgöta-Correspondenten.

Åklagare Britt-Louise Viklund uppgav för tidningen att kvinnan, som är misstänkt för att ha dödat sin treåriga dotter, hämtats på sjukhuset och hörts på polishuset i Linköping. Under eftermiddagen hölls också en häktningsförhandling mot kvinnan i Linköpings tingsrätt.

– Hon är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Christer Wiktorsson.

Kvinnan får enligt polisen fortfarande vård inom sjukvården även om hon nu är häktad.

Det var vid 19.30-tiden på söndagskvällen som en anhörig larmade SOS efter att ha hittat två livlösa kroppar, en kvinna och en liten flicka. När polisen kom till huset norr om Motala i Östergötland hittade de den lilla flickan avliden. I huset låg även mamman svårt skadad. Vilken typ av skador det rör sig om vill inte polisen berätta.

Enligt Aftonbladet ska den misstänkta kvinnan ha gett dottern en dos lugnande medel samt satt ett fentanylplåster - som används som smärtlindring för personer med mycket svår smärta - på henne. Polisen misstänker enligt Aftonbladet att mamman ska ha kommit över plåstren på sin arbetsplats, där hon senast sågs i torsdags.

Expressen.se har sökt åklagare Britt-Louise Viklund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.