Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkt kvinna släpps – misstankarna kvarstår

Foto: Google maps

Kvinnan som suttit anhållen misstänkt för mord på den försvunne 77-årige mannen i Heby släpptes på torsdagen, rapporterar Upsala Nya Tidning.

77-åringen försvann när han lämnade sitt hem för att plocka bär den 11 juli. Hans bil hittades dagen därpå en knapp kilometer därifrån.

Polisen bedömer att mannen inte längre är vid liv. Det framgår inte varför, men detta meddelades på måndagen varpå sökinsatsen avslutades.

Samma dag anhölls en kvinna skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Åklagaren hade till klockan 12 på torsdagen på sig att skicka in häktningsframställan, men någon sådan har inte kommit in. Därmed släpps kvinnan, trots att misstankarna kvarstår.

En man sitter fortfarande anhållen skäligen misstänkt för mord. Då denne anhölls på tisdagen har åklagaren till fredag på sig att bestämma om han ska häktas eller släppas.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.