Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordförsök – man allvarligt skadad

Tre gripna misstänkta för grovt våldsbrott i Linköping
En man är allvarligt skadad efter att ha utsatts för ett grovt våldsbrott i Linköping.Foto: Läsarbild

En man är allvarligt skadad efter att ha utsatts för ett grovt våldsbrott i centrala Linköping.

– Han fördes med ambulans till sjukhus. Han var talbar men vi fick inte så mycket ur honom, säger Cesar Saliba, RLC-befäl vid polisen region öst.

Polisen har gripit tre personer misstänkta för inblandning, enligt Aftonbladet.

Den skadade mannen hittades utomhus av en polispatrull klockan 01.14 natten mot söndag på Ågatan mitt i Linköping.

– Om det finns vittnen till själva incidenten vet jag inte i nuläget, men patrullen har pratat med folk på plats, det var ju mycket folk i rörelse i centrala Linköping, säger Cesar Saliba.

Mannen, som är i 20-årsåldern och fick skador på övre delen av kroppen, ska ha blivit knivskuren enligt uppgift till Aftonbladet.

– Det är ett grovt våldsbrott som har skett, men om det är kniv eller vad det kan vara kan vi inte kommentera, säger Cesar Saliba.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

– Vi har frihetsberövat tre personer. Vi kommer att hålla fortsatta förhör med dem under dagen, samt prata med målsäganden som vårdas på sjukhus och som vi inte kunnat prata med än, säger Lars Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen i region Öst, till Aftonbladet.

Vittnesförhör pågår enligt polisens hemsida. Brottsplatsen har spärrats av.

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.