Mordförsök kan ha fångats på film

Publicerad

En man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus efter att ha knivhuggits på sin arbetsplats i Boden.

Händelsen utreds just nu som mordförsök - och kan, enligt nsd.se, ha fångats på film.

Det var under fredagseftermiddagen som knivangreppet ägde rum på ett IT-företag i Boden. En man i 20-årsåldern blev knivhuggen i bröstet och fick föras till sjukhus med svåra skador.

En man i 40-årsåldern har nu anhållits som är misstänkt för attacken. Brottsrubriceringen är försök till mord/dråp, alternativt grov misshandel.

Vakter grep in

Enligt väktarbolaget som kom först till platsen hittades den skadade mannen på rygg och en av vakterna började direkt med livräddningsförsök. En annan vakt grep gärningsmannen kort därefter.

Det berättar Alexander Granberg, operativ direktör på Väktarskolan, för nsd.se.

Vittnen har berättat för väktarna att den nu anhållne mannen ska ha suttit gränsle över offret och huggit honom med en Morakniv i bröstet.

Kan ha filmats

Gripandet av mannen ska ha gått lugnt till och just nu pågår en brottsplatsundersökning. Alexander Granberg säger till nsd.se att händelsen troligen har fångats på film.

– De har jättehög bevakning på området. Men det har säkert polisen tagit hand om. Så det kommer nog gå att få bra att få en klar bild av händelseförloppet, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag