Mordet på backpackerparet är ett mysterium

Chynna Deese och Lucas Fowler älskade att resa världen runt.
Foto: Facebook
Chynna Deese och Lucas Fowler upptäckte världen.
Foto: Facebook
Chynna Deese från Charlotte, North Carolina.
Foto: Facebook

Chynna Deese, 24, och hennes pojkvän Lucas Fowler, 23, hade rest och backpackat världen över, nyligen i Europa, och befann sig på genomresa i Kanada.

I måndags hittades de döda vid vägkanten – båda ihjälskjutna – och händelsen är ett enda stort mysterium, skriver New York Post

Chynna Deese från USA och hennes australiska pojkvän Lucas Fowler var upp över öronen förälskade, älskade att resa världen över och hade tidigare rest tillsammans genom hela Europa.

Den här gången var det dags för paret att utforska Kanada.

De lastade in packningen i sin blåa minibuss och åkte i väg. Några dagar in i färden, i måndags förra veckan, hittades paret skjutna vid kanten av en motorväg i närheten av den parkerade bilen.

Bilen visade sig ha gått sönder under bilfärden, vilket gjorde att paret hade behövt stanna vid sidan av vägen.

Vad som hände sedan är än så länge ett stort mysterium för polisen.

Polisen knackade på dörren

Paret identifierades däremot inte direkt. Det var inte förrän på onsdagen som Chynnas mamma fick reda på vad som hade hänt – då polisen kom och knackade på dörren.

– De visade mig vägen till soffan och sa, ”du behöver sitta ner”, och då sa jag, ”är något fel?” Han sa ”ja, din dotter Chynna har dött i Kanada”, säger Chynnas mamma Sheila till den lokala tv-stationen WBTV.

Lucas Fowler visade sig vara son till en polischef i delstaten New South Wales, i Australien. Familjen gick därför ut med ett pressmeddelande på polisens Facebooksida.

”Vi har förlorat vår kära Lucas Fowler, son, bror, barnbarn och vän, på värsta möjliga sätt. Att förlora någon så ung och livlig, som reste världen över och bara njöt av livet till det fullaste, är förödande”, skriver familjen i pressmeddelandet. 

De nämner även Lucas flickvän, Chynna, och att hon har fått gå samma öde till mötes.

”Att veta att hans vackra flickvän, Chynna Deese från Charlotte, i North Carolina, också förlorade sitt liv i den här våldsamma händelsen är för grymt. All vår kärlek och bästa hälsningar går till Chynnas familj och vänner”, skriver familjen.

Hittade en till kropp

Senare samma vecka hittades ännu en kropp lite längre bort på samma motorväg – också skjuten.   

I nuläget finns det ingen koppling till vad som hände Chynna och Lucas. Chynnas pappa, Dwayne Deese, tror inte heller att det handlar om någon seriemördare.

– Jag tror att det är någon som är dömd för våldsamma brott sedan tidigare, någon drogpåverkad. Det passar profilen bättre, säger pappan, enligt New York Post

Vad som i stället oroar honom är gärningsmannens möjliga försprång. 

– Vad som oroar oss är att personen fortfarande är på fri fot och att de har ett försprång. Det här kommer hända igen. Det behöver finnas någon typ av varningssystem för turister, säger han.

Vittne såg skäggig man

När nyheten om den tredje kroppen uppdagades kom ett vittne fram och berättade att hon ska ha sett en mystisk, skäggig man i en hetsig diskussion med just Lucas Fowler och Chynna Deese strax före morden tros ha ägt rum.

Detta ska ha inträffat på motorvägen intill deras parkerade bil.

Polisen har nu gått ut med att de söker personer som möjligtvis sett parets blå minibuss innan de hänsynslösa morden för att kunna kartlägga när det kan ha ägt rum. 

Enligt Chynnas Deeses bror hade kanadensiska myndigheter informerat familjen om att en öppen kista under begravningen inte kommer att vara en möjlighet. Det har fått familjen att dra slutsatsen om att morden måste ha varit ”brutala”.

– De var två fina själar. Vi är fortfarande i chock och hjärtekrossade, säger en av Chynnas bröder, Kennedy Deese, till den lokala tv-stationen WBTV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.