Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Mordet kan finnas på Markovics kamera

Publicerad

Förre porrklubbsägaren Mille Markovic kan ha filmat mordet på sig själv.

På husets fasad sitter minst två övervakningskameror som Markovic har satt upp.

En av dem var riktad mot bilen där han sköts till döds

- Polisen vet garanterat om kamerorna, de har varit så mycket i området och cirkulerat, säger en granne.

Med flera skott mot huvudet ska Mille Markovic ha mördats - och händelsen kan ha fångats på film av den mördades egna kameror.

Enligt flera grannar har Mille Markovic satt upp flera övervakningskameror på husets fasad, vilka fortfarande satt kvar i går kväll.

Var riktad mot bilen

På husets ena gavel sitter en övervakningskamera och på den andra gaveln ytterligare en.

En av dessa var riktade mot bilen där Mille Markovic mördades. Men än är det oklart om kameran var på och filmade mordet.

Enligt en granne ska kamerorna ha suttit uppe i minst ett år. En annan granne säger till Expressen att kamerorna är olagliga då de filmar allmän plats.

- De var lite tumult när han satte upp dem, men det var ingen som vågade säga något eftersom alla visste vem han var, berättar en annan boende i området.

Polisen ville sent i går inte kommentera om de beslagtagit något i Mille Markovics hem och inte heller om övervakningskamerorna som flera grannar berättat om.

"Inget vi kommenterar"

- Om det finns kameror kommer vi att hantera det på vederbörligt sätt, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström.

Är det något som ni har gjort under kvällen?

- Det är inget som vi kommenterar.

Känner ni till kamerorna?

- Vad vi känner till och inte behåller vi för oss själva, vi kommer att vidta de åtgärder som behövs, säger Lars Byström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag