Mordet kan finnas på Markovics kamera

Foto: Stefan Söderström

Förre porrklubbsägaren Mille Markovic kan ha filmat mordet på sig själv.

På husets fasad sitter minst två övervakningskameror som Markovic har satt upp.

En av dem var riktad mot bilen där han sköts till döds

- Polisen vet garanterat om kamerorna, de har varit så mycket i området och cirkulerat, säger en granne.

Med flera skott mot huvudet ska Mille Markovic ha mördats - och händelsen kan ha fångats på film av den mördades egna kameror.

Enligt flera grannar har Mille Markovic satt upp flera övervakningskameror på husets fasad, vilka fortfarande satt kvar i går kväll.

Var riktad mot bilen

På husets ena gavel sitter en övervakningskamera och på den andra gaveln ytterligare en.

En av dessa var riktade mot bilen där Mille Markovic mördades. Men än är det oklart om kameran var på och filmade mordet.

Enligt en granne ska kamerorna ha suttit uppe i minst ett år. En annan granne säger till Expressen att kamerorna är olagliga då de filmar allmän plats.

- De var lite tumult när han satte upp dem, men det var ingen som vågade säga något eftersom alla visste vem han var, berättar en annan boende i området.

Polisen ville sent i går inte kommentera om de beslagtagit något i Mille Markovics hem och inte heller om övervakningskamerorna som flera grannar berättat om.

"Inget vi kommenterar"

- Om det finns kameror kommer vi att hantera det på vederbörligt sätt, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström.

Är det något som ni har gjort under kvällen?

- Det är inget som vi kommenterar.

Känner ni till kamerorna?

- Vad vi känner till och inte behåller vi för oss själva, vi kommer att vidta de åtgärder som behövs, säger Lars Byström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.