Taximördaren Alexej Kondratiev ger ut den verklighetsbaserade romanen "Rami" om Fadimes mördare. "Jag vill förmänskliga Fadimes pappa", säger han till Dagbladet. Foto: Michael BerggrenTaximördaren Alexej Kondratiev ger ut den verklighetsbaserade romanen "Rami" om Fadimes mördare. "Jag vill förmänskliga Fadimes pappa", säger han till Dagbladet. Foto: Michael Berggren
Taximördaren Alexej Kondratiev ger ut den verklighetsbaserade romanen "Rami" om Fadimes mördare. "Jag vill förmänskliga Fadimes pappa", säger han till Dagbladet. Foto: Michael Berggren
I bokens förord skriver den livstidsdömda Rami Sahindal: "Jag är en god och hygglig man. Jag är ingen ond inkarnation eller ett hjärtlöst odjur. Men ja, jag mördade min dotter."I bokens förord skriver den livstidsdömda Rami Sahindal: "Jag är en god och hygglig man. Jag är ingen ond inkarnation eller ett hjärtlöst odjur. Men ja, jag mördade min dotter."
I bokens förord skriver den livstidsdömda Rami Sahindal: "Jag är en god och hygglig man. Jag är ingen ond inkarnation eller ett hjärtlöst odjur. Men ja, jag mördade min dotter."
Rami Sahindal mördade den 21 januari 2002 sin dotter Fadime i Uppsala för att hon "vanhedrat" sin familj. Mordet blev mycket uppmärksammat. Han dömdes till livstids fängelse. Foto: Malmöbild / Scanpix"Rami Sahindal mördade den 21 januari 2002 sin dotter Fadime i Uppsala för att hon "vanhedrat" sin familj. Mordet blev mycket uppmärksammat. Han dömdes till livstids fängelse. Foto: Malmöbild / Scanpix"
Rami Sahindal mördade den 21 januari 2002 sin dotter Fadime i Uppsala för att hon "vanhedrat" sin familj. Mordet blev mycket uppmärksammat. Han dömdes till livstids fängelse. Foto: Malmöbild / Scanpix"

Mördare ger ut bok
om Fadimes pappa

Publicerad

De båda livstidsdömda mördarna träffades i fängelset.

Nu har taximördaren Alexej Kondratiev skrivit en bok om Rami Sahindal som sköt ihjäl sin egen dotter Fadime, rapporterar Dagbladet i Sundsvall.

- Jag vill förmänskliga Fadimes pappa, säger författaren till tidningen.

År 2002 begicks två av de mest uppmärksammade och brutala morden i Sverige under senare år.

I januari 2002 mördade Rami Sahindal sin dotter Fadime i Uppsala, ett så kallat hedersmord som skakade opinionen. I maj samma år rånmördades taxichauffören Jarmo Pistool i Sundsvall av två ryssar på genomresa.

"Jag mördade min dotter"

Alexej Kondratiev, en av taximördarna, ger nu ut den verklighetsbaserade romanen "Rami" om Fadimes pappa, skriver tidningen Dagbladet i Sundsvall. Boken är enligt författaren inte ett försvarstal för mördaren utan är avsedd som en förklaring till vad som hände.

– Jag är en god och hygglig man. Jag är ingen ond inkarnation eller ett hjärtlöst odjur. Men ja, jag mördade min dotter, säger Rami Sahindal i bokens förord, enligt Dagbladet.

"Det är en stark berättelse"

De båda livstidsdömda mördarna träffades på en rastgård på Kumlaanstalten 2005. Där väcktes idén om en bok.

Kondratiev, som i fängelset har översatt och publicerat dikter, har skrivit boken under pseudonymen "Leo Aletti", skriver Dagbladet. Boken är tillägnad Fadimes bror Mesut Sahindal, som hade en lång kriminell bana bakom sig när han blev ihjälskjuten av polisen i Uppsala tidigare i år.

Ägaren till ett litet poesiförlag i Kramfors ger ut boken om Fadimes pappa i september.

- Det var inte ett enkelt beslut att ta och det är viktigt att poängtera att det här inte är en självbiografi utan en verklighetsbaserad roman där vissa namn och fakta har ändrats. Det är en stark berättelse, säger förläggaren Hasan Al-Yasari till Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag