Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördades i 7:e månaden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pojkvännen ville inte ha Juliets barn.

Gravida Juliet Kavinga, 36, mördades med ett hagelskott i ryggen. Sedan täcktes hennes huvud med en plastpåse. Kroppen lindades in i en presenning och sänktes i Mälaren med gymvikter.

I går åtalades hennes 35-årige expojkvän för mordet.

- Om hon inte flutit upp hade det varit det perfekta brottet, säger chefsåklagare Thora Holst.

Avrättad. Inpaketerad i en presenning. Sänkt i vattnet. Så beskriver polisen mordet på gravida Juliet Kavinga, 36. I går åtalades en 35-årig man i Handens tingsrätt för mordet på sin exflickvän, men nekar till brott. Polis och åklagare anser att 35-åringen planerade och genomförde mordet på Juliet Kavinga genom att skjuta henne i ryggen med ett hagelgevär någon gång mellan 13 och 15 maj 2005. Motivet: Att hon var gravid.

Väntade en dotter

 - Det enda man klart kan sätta fingret på är att han inte ville ha barnet och att hon ville, säger chefsåklagare Thora Holst. Juliet Kavinga kom från Kenya och saknade uppehållstillstånd. Hon försvann spårlöst i maj 2005 - två månader innan hon skulle föda sin och 35-åringens gemensamma dotter.

"Det perfekta brottet"

 Den 30 juli i år hittade två vattenskoteråkare kroppen vid Lullehovsbron på Ekerö väster om Stockholm. - Det är omsorgsfullt genomfört, och hon är väldigt väl gömd. Om hon inte hade flutit upp så hade det varit det perfekta brottet, säger Thora Holst. Misstankarna riktades snart mot 35-åringen. Obduktionen visade att han var pappa till den flicka Juliet bar i magen, och flera av hennes vänner berättar hur mannen förändrades när han fick reda på att hon att hon var gravid. - Han började använda grovt språk mot henne, säger en väninna i förhör.

DNA från mannen

 Mannen, som har två barn sedan tidigare, föreslog abort, vilket den djupt troende kristna Juliet vägrade. - Jag kommer ihåg hur glad hon var när hon ringde och berättade att barnet hade sparkat första gången. Hon var jätteledsen över att pojkvännen inte ville ha barnet, säger en annan väninna. Efter mordet ska 35-åringen ha hyrt en lastbil med bakgavellyft, köpt presenningar, spännband och förtöjningslinor för att göra sig av med kroppen. Han hade också handlat extra plastpåsar på Konsum - samma typ av påse som polisen hittade fastknuten kring Juliets huvud. Ett hårstrå från presenningen har samma mitokondrie-DNA som mannen. Polisen vet inte var Juliet mördades, och har inte hittat mordvapnet.

Träffades på nattbuss

 Juliet och den 35-årige mannen träffades på nattbussen på väg hem från centrala Stockholm i juli 2004. Hon flyttade till pojkvännen den 27 december 2004, men flyttade ut bara drygt två veckor senare. För sina vänner berättade hon senare att de hade återförenats. Sista samtalet till en av väninnorna lät Juliet glad och upprymd. Hon ville träffas och hade något roligt och spännande att berätta. Det var en lördag i maj. Men Juliet dök aldrig upp. Nu har hon och hennes ofödda dotter begravts hos sin familj i Kenya.  Rättegången mot mannen inleds i Handens tingsrätt den 31 oktober. - Hans inställning är densamma och hittills har jag inte sett någon bevisning som binder honom till brottet, säger 35-åringens försvarare, advokat Peter Althin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.