Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördade frun med kobra – åkte fast på misstaget

Senaste nyheterna med Expressen TV
Sooraj Kumar mördade sin fru Uthra Kumar.
Foto: Privat
Mannen använde en kobra som mordvapen. Ormen på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Wikimedia

Kvinnan låg och sov när hennes make lade en kobra i sängen. 

Efter att frun fått ett dödligt bett försökte han få det hela att se ut som en olycka för att kunna ärva hennes förmögenhet.

Men han begick ett ödesdigert misstag och har nu dömts till livstids fängelse för mordet, skriver NBC.

Sooraj Kumar gifte sig enligt åklagarna med Uthra Kumar på grund av att hon var förmögen. Men han ska ha blivit alltmer missnöjd med äktenskapet och därför börjat planera hur han skulle kunna mörda henne utan att åka fast för det.

– Han skulle inte få något av hennes förmögenhet om de skilde sig, samma sak om han uppenbarligen hade mördat henne med ett tydligt vapen. Så han försökte göra sig av med henne genom något som skulle se ut som en olycka. Men under utredningen upptäckte vi att det var ett välplanerat mord, säger Hariram Shankar vid polisen i Kerala till NBC.

Det är inte ovanligt att kobror dödar människor i Indien. 1,2 miljoner människor dog av ormbett i landet mellan 2000 och 2019 enligt WHO. 

Därför köpte Sooraj Kumar en kobra av en ormtjusare. Sooraj Kumar ska enligt polisen ha svultit ormen i en vecka för att ”göra den mer aggressiv”.

– Ormens mage var tom när vi undersökte den, säger Hariram Shankar.

Klättrar inte – hittades ändå på andra våningen

Sooraj Kumar väntade tills frun Uthra Kumar gick till sängs. När hon sov lade han kobran i sängen och den bet henne. Sooraj Kumar försökte få det att se ut som att kobran hade tagit sig in i huset genom fönstret innan den bet frun. Uthra Kumar dog efter två månader på sjukhuset.

Sooraj Kumar trodde att han hade utfört det perfekta mordet – men han hade begått ett ödesdigert misstag.

– Den här typen av giftorm håller sig helt och hållet på marken. Den klättrar inte och ändå hittades den i deras sovrum på andra våningen, säger Hariram Shankar.

Polisen kunde därför slå fast att det enda sättet kobran kunde ha tagit sig in i sovrummet var om den hade placerats där vilket styrde misstankarna mot maken.

Sooraj Kumar dömdes tidigare i veckan till livstids fängelse för mord.

Här är fredagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.