Mördade ex-medlemmens brev om Hells Angels svek

Den tidigare Hells Angels-medlemmen poserade på bild tillsammans med Satudarah-medlemmar i Danmark – en dryg vecka före mordet. Den nu mördade mannen lutar sig mot axeln och pekar mot en man som ser ut att vara presidenten för Satudarah i Danmark.

Premium: Han offrades under hård press från ett kriminellt förortsnätverk i Göteborg.

Så beskriver den mördade 36-åringen de interna strider inom Hells Angels som ledde fram till att han blev utkastad ur mc-gänget – i ett brev vi tagit del av.

”Det här med brödraskap verkar inte vara så viktigt för dem. Berget (läs: Hells Angels Gothenburg) sålde ut mig för att dem inte vågade bråka med blattarna”, skriver den mördade mannen.

När Hells Angels klassade honom som fredlös – ”out” – kom det omskakande beskedet om att han sökt sig till mc-gängets värsta fiender i Satudarah MC.

Nio dagar senare hittades han död på golvet i en industrilokal.

Vi har kartlagt händelseutvecklingen före gängmordet i Lidköping.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Zaniar Matapour, 42, misstänks för dådet i Oslo – känd av norska säkerhetstjänsten

Premium: Känd av norska säkerhetstjänsten • Tidigare knivdåd • ”Uppenbara psykiska problem”

Larmet efter domen mot poliserna i Skåne: ”Rötägg kan vara kvar”

Premium: Två poliser får fängelse • Starka kritiken: ”Så ser verkligheten ut”

Svenska nakenparadisen: ”Smög hit första gången”

Premium: Malin, 51, gifte sig helt näck • ”I Sverige har vi alltid varit pryda – det verkar svänga nu”