Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördade Aiman skrev låt om sin mamma

Aiman Qabli, 20, knivmördades natten mot julafton.
Foto: Privat
Nu berättar hans mamma om "Förlåt mamma", den unga och lovande musikerns egna favoritlåt.
Foto: Jesper Lindqvist

Aiman Qabli, 20, knivmördades natten mot julafton.

Nu berättar hans mamma om "Förlåt mamma", den unga och lovande musikerns egna favoritlåt.

– Han sjunger "krama mig akut", jag har lyssnat på den så mycket, säger mamma Fatma El Mhadbi.

Det var sent på kvällen den 23 december som musikern Aiman Qabli, 20, knivhöggs vid tunnelbanan i förorten Alby i södra Stockholm. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Aimans stora passion i livet var musik. Expressen har varit i kontakt med hans mamma och bror och båda berättar att han ville bli en stjärna och att musiken hade en speciell plats i hans liv. Enligt familjen ska han nyligen ha blivit signad av ett skivbolag.

Har lyssnat på låten hela dagen

Och drömmen höll på att slå in. Aiman var knuten till föreningen Fanzingo i Alby som hjälper unga att förverkliga sina idéer inom musik, radio, film eller tv.

Hans favorit bland sina egna låtar är "Förlåt mamma", en personlig och öppenhjärtig låt om sin mamma. Den har mamma Fatma El Mhadbi, 47, lyssnat på hela dagen när Expressen pratar med henne på julafton.

– Han sjunger "krama mig akut", säger hon och får tårar i ögonen, och fortsätter:

– Jag har lyssnat på den så mycket, jag vet att han tyckte så mycket om den. "Krama mig akut."

Minnesord på Fanzingo

På sin hemsida och på Facebook har Fanzingo publicerat ett minneord där de beskriver sorgen och saknaden efter Aiman. Där står det bland annat att det bara var en månad sedan han besökte konferensen Botkyrka Movement för att på scenen berätta för de inbjudna gästerna om vad vuxenvärlden måste göra för att unga ska öppna sig.

Då spelade han även upp låten om sin mamma.

"Aiman Qabli var en ung man som var orädd och modig. Men sin musik och sina texter gjorde han skillnad och inspirerade många andra att uttrycka sig. Vi hade sett fram emot att arbeta mer med Aiman och se hans framtida verk. Nu är vi övertygade om att hans musik och budskap kommer att fortsätta beröra människor lång tid framöver", skriver de i inlägget.

På sociala medier hyllas den mördade 20-åringen, bland annat av Felipe Leiva Wenger, eller "Fille", folkkär efter sin medverkan i TV4:s "Så mycket bättre". Han lade upp en bild på Aiman på Instagram och skrev:

"En av svensk hiphops unga talanger har lämnat oss. Ännu en ung person som inte fick blomma ut. Vila i frid, Aiman", skriver Leiva Wenger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.