Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördad man hittades av anhörig – bilen varvade

Polisen: ”Har genomfört teknisk undersökning”
En 18-årig man har skjutits till döds i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm.
Foto: BLÅLJUSBILDER

En 18-årig man har skjutits till döds i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen hittades han av en anhörig i en bil på en parkeringsplats.

– Hans liv gick inte att rädda, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En stor polisinsats inleddes vid en parkering i Norsborg i Botkyrka under natten mot onsdagen. Polisen bekräftade att en man i 20-årsåldern hade hittats skottskadad på platsen i anslutning till en bil.

– För vår del kom larmet via sjukvården. Via 112 och sjukvården. En privatperson hade hittat en skadad person utomhus, på en parkering, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen, strax innan klockan 01.

Mannen fördes till sjukhus, där han avled till följd av sina skador.

– Det är en man i 20-årsåldern som förts till sjukhus. Hans liv gick inte att rädda, så han har avlidit, säger Daniel Wikdahl.

Enligt uppgifter till Expressen upptäcktes mordet av en anhörig då bilen varvade kraftigt på parkeringsplatsen.

Mannen är 18 år och tidigare ostraffad. Polisen utreder om det finns eventuella kopplingar till kriminella miljöer, enligt Expressens uppgifter. 

Ingen gripen

Polisen kunde under kvällen inte slå fast hur mannen fick skadorna. Men tidigt på onsdagsmorgonen bekräftade polisen att mannen hade fått skottskador. 

Ett större område vid parkeringen spärrades av under natten och en teknisk undersökning har genomförts på platsen. Avspärrningarna är på onsdagsmorgonen hävda.

– Det är mycket som tyder på att det är den plats som vi spärrade som av är brottsplatsen, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Ingen var vid 06.30-tiden på onsdagen gripen för brottet.

Polisen har under natten arbetat med dörrknackning i området, något de kommer fortsätta med under onsdagen.

– Vi kommer ha en utökad polisiär närvaro i området. Vi är tacksamma om man har gjort iakttagelser och lämnar tips till oss på plats eller via 11414, säger Per Fahlström.

Anhöriga är underrättade.

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.