Mor och dotter vann Bransons rymdresa

Keisha Schahaff exploderade i glädje redan innan hon fick beskedet.
Foto: Omaze / Youtube
Keisha vill dela upplevelsen med sin dotter.
Foto: Omaze / Youtube

Glädjen gick inte att ta miste på när miljardären Richard Branson dök upp vid hennes hem på paradisön Antigua.

– Du ska få åka till rymden, sa Branson, 71, till den överlyckliga Keisha Schahaff, 44.

Av 165 000 personer som deltog i utlottningen av en rymdresa med Richard Bransons Virgin Galactic blev Keisha Schahaff, 44, den lyckliga. Sekunderna innan Keisha fick veta att hon vunnit sa hon till Bransons medarbetare via zoom att hon alltid drömt om rymden.

Sekunderna innan Keisha fick veta att hon vunnit sa hon till Bransons medarbetare via zoom att hon alltid drömt om rymden.

– Jag tror att alla drömmar kan gå i uppfyllelse, kanske inte i det här livet, men till slut, sa hon och fick frågan om vem hon skulle ta med sig om hon vann.

– Min dotter vill följa med. Hon säger ”Våga inte ta med någon annan”.

Sedan bestämmer sig teamet för att avslöja att Keisha Schahaffs drömmar ska bli sanna – som direkt när hon ser Branson på tomten inser vad som är på väg att hända. 

Dottern vill arbeta på Nasa

Keisha exploderar i glädje innan Branson hinner ge henne beskedet. Sedan ringer de dottern, som studerar astrofysik.

– Du och din mamma ska till rymden, säger Branson medan mamma Keisha skriker i bakgrunden: ”Ana, vi vann!”.

Keisha och Ana Schahaffs blir nu de första personerna från Karibien att flyga ut i rymden. De kommer att läggas till på den lista av omkring 700 personer som köpt biljetter till Virgin Galactics framtida turistresor ut i rymden. 

– Ord kan inte beskriva mina känslor. Jag gick med i lotteriet efter det att jag såg en reklam när jag tog min dotter till skolan, men vem kunde tro att jag skulle vinna?

– Min dotter studerar STEM och vill arbeta på Nasa och jag hoppas att jag får dela den här upplevelsen med henne. Det skulle vara en otrolig dröm som blev sann för oss, säger Keisha Schahaff till People.

https://youtu.be/sRxBE-ZUduQ

Tacomys med rymdchili

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.