Mopedist till sjukhus efter krock med bil

Publicerad

Strax före klockan 16 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Arnöleden i Nyköping där en moped krockat med en bil. 

Mopedisten fick föras med ambulans till sjukhus. 

Olyckan inträffade på Arnöleden. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades ut. 

– Vi gjorde ingenting där. Det var en bil som svängt och en moped som körde in i sidan på bilen, säger Jan Österberg vid Sörmlandskustens räddningstjänst.  

Förd till sjukhus med ambulans

Mopedisten fördes till sjukhus med ambulans. 

– Hur skadad personen är vet jag inte, säger Jan Österberg. 

Enligt Dennis Ejdvinsson vid polisen i Södermanland är mopedisten inte allvarligt skadad. 

– Mopedisten är förd till Nyköpings lasarett för omvårdnad. Vad jag förstår är det inga allvarliga skador, säger han.  

Hur olyckan har gått till – och om någon har gjort sig skyldig till något brott – ska utredas av polisen.  

– Det blir ett utredningsarbete för att se vad som hänt. Det kan vara med eller utan misstanke brott, säger Dennis Ejdvinsson. 

Enligt honom blev trafiken på Arnöleden inte särskilt påverkad av olyckan. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag