Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Monstret från Donau – här bärgas jättefisken

Under torsdagen blev det plötsligt stopp i ett avloppsrör i den österrikiska staden Linz
Malen hade fastnat i ett avloppsrör, så att det blev stopp.
Foto: Twitter
Fisken vägde över 100 kilo och var 2,5 meter lång.
Foto: Twitter

Under torsdagen blev det plötsligt stopp i ett avloppsrör i den österrikiska staden Linz. 

Strax före helgen var problemet identifierat och en bärgare skickades till platsen.

Ur rören lyftes en jättelik mal som i lokalpressen fått namnet ”monstret från Donau”.

Mal som på fredagen lyftes upp ur avloppssystemet i Linz, Österrike, var cirka två och en halv meter lång och vägde 100 kilo.

Lokalpressen har förfasats över fyndet och dubbat jättefisken till ”monstret från Donau”.

Omständigheterna kring fiskens förekomst gör gällande att det plötsligt tog stopp i ett avloppsrör mellan kemikalieparken i Linz och stålföretaget Voest. Företaget vill själva bara bekräfta äktheten av de foton som publicerats på fisken – men är i övrigt förteget om omständigheterna kring hur den hamnade i rören.

På bilder från platsen syns hur fisken lyfts upp ur avloppsrören och hur den från en kran dinglar över en liten lastbil.

https://twitter.com/sarah_hoef/status/1471748400668360708?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1471748400668360708%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbn-klara-xpr-prod.trusted.elx.ohoy.io%2Fedit%2FvAxLxY1vi9qD1M3GMVsYJ

En fiskkännare, Maximilian Mahdalik,  som nyhetssajten Krone Zeitung talat med tror att det rör sig om en fisk av manligt kön.

– Vad gäller mal så är det hanen som ser efter avkomman. Kanske skyddade han sina ungar där, han måste ha haft sin grotta i röret, säger han.

Fiskade upp ammunition – här blir han utskälld av polisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.