Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Monica Dahlström-Lannes har blivit polisanmäld

Ex-polisen Monica Dahlström-Lannes polisanmäldes efter Robert Wells förhör.
Men nu ska hon motanmäla Wells - för mened.
- Det bryr jag mig inte om, säger han till Expressen.se.
Under onsdagen vittnade Robert Wells om det samtal han fick för flera år sedan.
– Monica Dahlström-Lannes ringde mig och uppgav sig vara åklagare. Hon sa även att hon var en av Sveriges tyngsta sexualbrottsutredare och hon inledde ett förhör, säger Robert Wells och fortsätter:
– Men det värsta som hon sa var: ”Jag har sett Tito sjunga, han är en fantastisk sångare, men han är sjuk och jag ska sätta dit honom”. Så sa hon exakt ordagrant, det glömmer jag aldrig för jag tyckte att det var obehagligt att höra.
Det har skickats en anonym polisanmälan mot Monica Dahlström-Lannes om brottet föregivande av allmän ställning. Dahlström-Lannes var nämligen polis vid det aktuella samtalet.
Hon har förnekat det Wells vittnat om.
– Jag använder inte sådana ord och jag skulle aldrig ge mig ut för att vara någon annan, sade hon efteråt, enligt TT.
 Nu ska hon göra en motanmälan och anklagar Wells för mened.
– Det bryr jag mig inte ett dugg om. Det är väl naturligt att hon gör. Jag är bara otroligt glad att jag gick in på nätet före rättegången och såg att Anna Håkansson helt plötsligt var åklagare. Och då tänkte jag; har de bytt åklagare?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.