Mona Sahlin kommer att viga par under Stockholm Pride. Foto: Mikael Fritzon / Tt
Mona Sahlin kommer att viga par under Stockholm Pride. Foto: Mikael Fritzon / Tt

Mona Sahlin viger par under Pride-festivalen

Publicerad

Vill du bli vigd av Mona Sahlin?

Eller bara berätta hur mycket du älskar din mormor?

I veckan har du chansen under Stockholm Pride.

I en av Seven Elevens butiker i Stockholm har man gjort om lokalen till ett bröllopskapell, speciellt för Pride-festivalen som börjar på måndagen.

Tanken är att alla som vill ska få tillfälle att gifta sig eller delta i en kärleksceremoni, i ren Las Vegas-stil.

Stor ära

Flera vigselförrättare är bokade till butiken. Bland annat prästen Ann-Christine Roxberg som förut var man, den homosexuelle imamen Ludovic Mohamed Zahed och även Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin.

– Det är en stor ära att få viga par. Jag har gjort det under många år, och nu är det ju äntligen samma ceremoni för alla par. Det var skillnad på partnerskapstiden, säger Mona Sahlin till Expressen.se.

– Och jag gillar konceptet att underlätta för par att viga sig under Pride. Många träffas ju just där och blir kära. Så varför inte viga sig mitt i stan under en regnbåge och med en kaffe? Citybröllop!

Förutom föranmälningar har man också möjlighet att vigas på drop-in.

Inte bara vanliga vigslar

– Vi hoppas att någon kanske vill passa på att förnya sina löften. Det behöver inte vara rena vigslar, vi öppnar upp för kärleksceremonier mellan far och son eller farmor och barnbarnen, säger Reine Walfridsson, ansvarig för extern kommunikation på Seven Eleven, till Dagens Media.

– Vi hoppas att det blir ett roligt event där man kan använda sin kärlek för att stå upp för HBTQ-frågor och allas rätt till kärlek.

För dem som är i huvudstaden nu i veckan finns butiken på Humlegårdsgatan och ”kapellet” är öppet från onsdag till lördag.

Här kan du läsa om vilka vigselförrättarna är och se deras presentationsklipp.

Vad händer annars för Mona Sahlin då? Hon har börjat jobba som nationell samordnare mot extremistiskt våld.

– Och så tänker jag vara mycket på Pride. Festa mot hatet är en lysande idé.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag