Mona Sahlin: "Detta duger inte!"

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Reinfeldt duckar frågorna om Schenströms krogkväll - nu kräver oppositionsledarna svar på tal från statsministern.
- Detta duger inte!, skriver Mona Sahlin i ett pressmeddelande.
Oppositionens kritik mot Fredrik Reinfeldt är svidande. När han själv var i opposition var han drivande i frågan att starta en krisberedskapsgrupp efter tsunamikatastrofen. Nu står han själv mot väggen - uppenbart pressad.
- Det här skapar en massa spekulationer kring svensk krishantering, säger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson till Expressen.se.
Och fortsätter:
- Antingen så ljuger Reinfeldt eller så har han inte tagit reda på hur det verkligen ligger till. Han har skött det här väldigt klantigt.

Hård kritik

Mona Sahlin går ännu längre i sin kritik.
"Som statsminister måste han ta oklarheterna om sin statssekreterares ansvar och beteende på allvar, bringa klarhet i jouransvaret den beryktade kvällen och ta tydliga initiativ för att återskapa det tappade förtroendet. Det är viktigt för hela statsförvaltningens anseende", skriver hon i ett pressmeddelande, enligt TT.
Hon skriver också att Reinfeldt ”hittills inte imponerat” och att ”detta duger inte”!.
Enligt TT stämmer även vänsterledaren Lars Ohly in i kritiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag