Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molly och Danny
på ny kungaresa

Carl Philip, Molly Sandén, Danny Saucedo, kungen, prinsessan Sofia och valpen Brandie på promenad.
Foto: Annicka Johansson
Kungen och prinsessan Sofia Hellqvist ombord på havskryssaren M/Y Ancylus.
Foto: Annicka Johansson
Sofia och Carl Philip ute på havsutflykt på kungens lyxjakt.
Foto: Sven Lindwall
<p>Artisterna Danny Saucedo och Molly Sandén är två av få personer som blir inbjudna av kungafamiljen till Öland och Sollidens slott.</p>
Foto: Annicka Johansson

Borgholm. De spelade en avgörande roll under prinsbröllopet.

Nu har artisterna Molly Sandén och Danny Saucedo bjudits in till kungafamiljens privata sommarparadis.

Där tillbringade de dagen på en havskryssare - och åt finlunch på norra Öland.

De överraskade vid Sofia och Carl Philips bröllop

Under bröllopsmiddagen ställde sig Sofia upp och överraskade alla när hon tog till orda. Det är inte brukligt att bruden håller tal, särskilt inte i kungliga sammanhang.

– Jag ska hålla mig ytterst kortfattad, och jag är inte här för att hålla ett tal. Det har de andra gjort så otroligt väl i kväll. Precis som min pappa sa tidigare i kväll har jag alltid gått min egen väg. Och jag kände att när det skulle vara så många fina tal här ville jag göra något eget till min make.

Sedan lämnade Sofia Hellqvist över till Molly och Danny. De spelade och sjöng sedan Sofias kärleksförklaring.

– Så jag har skrivit ner några ord som förklarar min kärlek till dig med hjälp av några vänner som även är här för att framföra dem. Från mig till dig. Jag älskar dig, sa Sofia till sin prins.

Molly Sandén och Danny Saucedo var den stora överraskningen på bröllopsmiddagen den 13 juni på Stockholms slott. De framförde Sofias sång, som hon skrivit till sin prins.

Nu har de träffat det nygifta paret och resten av kungafamiljen igen.

Häromdagen gled den stora havskryssaren M/Y Ancylus in i hamnen i Sandvik på norra Öland och det var kungen som stod vid rodret. Med på båten var även prins Carl Philip, drottning Silvia, prinsessan Sofia - och artistparet Danny Saucedo och Molly Sandén, som sedan tidigare är goda vänner med paret.

Bara närmaste vännerna

Det är få utomstående som blir inbjudna till Sollidens slott på Öland, som räknas som något av det mest privata för kungafamiljen. Hit kommer bara de närmaste vännerna.

I Sandvik var det drottning Silvia och prinsessan Sofia som gick av först och styrde stegen mot den lokala restaurangen Sandviks fisk och hamnkök. Strax efter kom kungen med familjens valp Brandie - ett nytt tillskott till familjen. Även Carl Philips och Sofias hund Siri var med i sällskapet.

Sist kom Carl Philip tillsammans med Molly och Danny. De skrattade och skojade med varandra fram till lokala krogen.

– Jag vill inte lämna några kommentarer om besöket, säger ägarinnan Carina Johansson på Sandviks fisk och hamnkök.

Altanen var reserverad

Det kungliga besöket var meddelat i förväg och altanen på andra våningen hade reserverats. Från menyn kunde de välja bland laxpaj med romsås, strömming med mos, stekt torskrygg med mos och rökt makrill eller lax med potatissallad.

Efter ett par timmar gick resan hem mot Sollidens slott och Carl Philip tog över rodret efter kungen.

Expressen har sökt både Molly Sandén och Danny Saucedo.

Hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Kungafamiljen har nu semester och det är privat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.