Efter att landets nya regering bildats under ledning av den nye premiärministern Pavel Filip bröt demonstranter igenom polisens avspärrningar och tog sig in i parlamentsbyggnaden genom en bakdörr, rapporterar moldaviska Omega Today. Foto: Skärmdump från Omega Todays Youtube-kanal

Efter att landets nya regering bildats under ledning av den nye premiärministern Pavel Filip bröt demonstranter igenom polisens avspärrningar och tog sig in i parlamentsbyggnaden genom en bakdörr, rapporterar moldaviska Omega Today.

 Foto: Skärmdump från Omega Todays Youtube-kanal

Moldaviens parlament har stormats

Publicerad

På onsdagen bildades en ny EU-vänlig regering i Moldavien.

Då stormades parlamentet av pro-ryska demonstranter, bekräftar landets parlament.

Tusentals demonstranter hade protesterat utanför parlamentet i huvudstaden Chisinau i flera timmar när situationen urartade.

Efter att landets nya regering bildats under ledning av den nye premiärministern Pavel Filip bröt demonstranter igenom polisens avspärrningar och tog sig in i parlamentsbyggnaden genom en bakdörr, rapporterar moldoviska Omega Today.

 

 

Flydde under polisbeskydd

Enligt Moldaviens parlaments webbsajt meddelade man att omröstningen meddelats hastigt.

Demonstranterna utanför ska ha protesterat mot att Moldaviens liberaldemokratiska parti och oligarken Vladimir Plahotniuc valt att genomföra den, mot det Socialistiska partiets vilja.

Alla medlemmar av den nybildade regeringen flydde snabbt byggnaden under polisbeskydd, medan demonstranter skanderade "ned med maffian,"tjuvar" och "ned med Plahotniuc", enligt Omega Today.

Toppolitiker misshandlad

Ledaren för Liberala partiet i Moldavien, Mihal Ghimpu, blev misshandlad i tumultet. Han ska dessförinnan ha röstat i favör för den nya regeringen.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonalens

 

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag