Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderna museet utrymt efter bombhot

STOCKHOLM. Moderna museet i Stockholm har utrymts efter ett bombhot som ringts in på tisdagseftermiddagen.

En man har ringt in till museets växel och på engelska sagt att en bomb har placerats ut någonstans på museet och att det inte är något påhitt eller skämt, enligt polisen i Stockholm.

Mannen som ringde in hotet ska ha framfört att museet var rasistiskt.

I söndags uppstod en kontrovers på museet efter att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skurit i en tårta i form av en svart kvinna i samband med World Art Day. Kitimbwa Sabuni från Afrosvenskarnas riksförbund krävde efter det att kulturministern borde avgå.

Polisens bombgrupp sökte igenom museet utan att hitta något och lämnade byggnaden på kvällen.

Silvia besökte museet

Moderna museet besöktes på tisdagseftermiddagen av den finländske presidentens fru Jenni Haukio och drottning Silvia. De var där för att se utställningen parallella världar och togs emot att överintendent Daniel Birnbaum.

Hotet framfördes efter att drottning Silvia och den finländske presidentens hustru hade lämnat museet, uppger hovets presschef Bertil Ternert för TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.