Kent Persson. Foto: Jens L'Estrade
Kent Persson. Foto: Jens L'Estrade

Moderaterna värvar  presschef: "Laddad"

Publicerad

Moderaterna lägger i full gas inför den stundande valkampanjen. Idag anställdes en ny presschef i Linda Norberg, 28.

– En mycket stark värvning, säger Moderaternas partisekreterare Kent Persson.

I går berättade Stefan Löfven att han kommer utlysa ett extra val i mars. Och redan i dag har Moderaterna sin nya presschef på plats.

– Hon har jobbat på regeringskansliet med både arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson och migrationsminister Tobias Billström. Jag är mycket nöjd, fortsätter Kent Persson (M).

Innan sina uppdrag för ministrarna var Linda Norberg kommunpolitiker i Nacka där hon under fem år var ordförande för utbildningsnämnden. Hon har också jobbat på en kommunikationsbyrå. När hon tillfrågades att bli presschef var det ingen tvekan.

– Moderaterna är på väg in i en väldigt spännande valrörelse och det vill jag vara en del utav. Jag är oerhört laddad, det är en extremt spännande tid i svensk politik, säger hon.

Slutade efter förlusten

Tjänsten som presschef i Moderaterna har varit vakant sedan Anna Johansson slutade efter valförlusten tidigare i höst. Men nu är Linda Norberg redo att ta över. Partisekreterare Kent Persson tycker det är viktigt att det blev klart så fort som möjligt efter beskedet om extra val.

– Nu är det ett intensivt skede. Vi går till en extra partistämma 10 januari där vi ska välja en ny partiledare och det är klart att presschefens uppgift kommer vara att förbereda den här stämman och se till att vår nya partiledare får en så bra start som möjligt, säger han.

Det var Aftonbladet som först gick ut med uppgifterna om Moderaternas senaste värvning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag