Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Moderaterna lider av ganska dåligt självförtroende”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Moderaterna försöker hitta vägar tillbaka till regeringsmakten - trots att opinionen visar på tuffa utmaningar.

Om bland annat detta handlar veckans avsnitt av Expressens podd Politikrummet.

https://embed.radioplay.io?id=115311&country_iso=se

Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld har tagit plats vid mikrofonerna i poddstudion för att leverera veckans avsnitt av Politikrummet, Expressens podcast om svensk inrikespolitik.

Och avsnittet tar avstamp i att Tomas i helgen varit på Moderaternas valkonvent och Sverigemöte i Örebro.

- De gjorde allt för att det skulle vara festligt med amerikansk inramning, som ett valkonvent med konfetti och så. Och hade någon sagt att det här var året jag skulle gå på en E-Type-konsert hade jag nog haft svårt att tro det, säger Tomas.

Men E-Type på scenen och festligheter i all ära. Utmaningen för oppositionen ser ganska tuff ut.

- Känslan var väl aldrig riktigt att det här är ett parti på väg mot valseger. Partiet lider av ganska dåligt självförtroende, det är tydligt, säger Tomas och påpekar att många i Moderaterna ju ser vart mätningarna pekar.

- Magdalena Andersson drar ju ifrån, säger han.

Så, hur tänker Moderaterna göra för att försöka lämna oppositionen och ta regeringsmakten? Och, dessutom: hur går det egentligen med frågan om ett svensk medlemskap i Nato?

Hör hela diskussionen i avsnittet som heter ”Är det nu S svänger om Nato?”. Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.