Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderaterna anmäler Per Bolund till KU

Per Bolund, finansmarknads- och bostadsminister, Miljöpartiet.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna har lämnat in KU-anmälan.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Arlanda. Moderaterna är kritiska till de motstridiga uppgifterna regeringen gett om Arlandas framtid.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nu KU-anmäler Moderaterna finansmarknadsminister Per Bolund.

Regeringens olika bud om Arlandas framtid upprör partiet.

– Vi har varit väldigt kritiska till Per Bolunds uttalanden och regerings motstridiga uppgifter. Det skapar stor oreda och osäkerhet om Arlandas framtid, säger Maria Stockhaus, partiets trafikpolitiska talesperson.

Nu anmäler Moderaterna finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) till KU, Konstitutionsutskottet. Maria Stockhaus, partiets trafikpolitiske talesperson och ledamot i trafikutskottet är den som lämnat in KU-anmälan. Hon tycker regeringen är otydlig när det kommer till Arlanda och de avbrutna planerna på att bygga ut flygplatsen.

– Ministrarna pratar ju för regeringens ståndpunkt och Per Bolund var tydlig när han höll sin presskonferens att regeringen stödde och ställde sig bakom att Svedavia avbryter planerna på att bygga ut Arlanda. Sen så tog det inte så lång stund innan näringsminister Ibrahim Baylan gick ut och sa att regeringen inte alls kommit överens om detta. 

”De ljuger”

Efter Baylans uttalande om att man inte alls förhandlat fram ett stop att utbyggnaden hänvisade Miljöpartiet till en skriftlig överenskommelse mellan de två regertingspartierna S och MP i Arlanda-frågan.

– Det finns inget sådant beslut, säger näringsminister Ibrahim Baylan (S).

Liberalernas Arman Teimouri har gått så långt att han anklagar Per Bolund för ministerstyre och Centerpartiet tillbakavisar att januaripartierna kommit till en överenskommelse om Arlanda.

En källa med insyn menar att Miljöpartier far far med osanning när det gäller Arlanda. 

– De ljuger, har personen tidigare sagt till Expressen.

Ibrahim Baylan, S, tillbakavisar Per Bolunds påstående om att
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Fientligt inställda till flyg”

Moderaterna och Maria Stockhaus är kritiska till att regeringens ministrar ger så skilda besked om flygplatsens framtid, något som upprört flera lokala moderata politiker. Men det är finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund som Stockhaus väljer att rikta KU-anmälan mot, inte Baylan. 

– Det kändes naturligt att rikta anmälan mot Per Bolund eftersom han gått ut på en officiell presskonferens. Den stora frågan är ju varför ministrarna ger så olika bild, för det skapar stor oreda och osäkerhet. Nu måste KU avgöra vem som har gjort fel, säger hon. 

Varför tror du att ministrarna ger så olika besked?

– Det kan jag inte svara på, men det är allmänt känt att när det tidigare handlat om stödåtgärder till flyget har Miljöpartiet sagt att de inte tycker att vi ska flyga. Det märkte vi tidigare när MP satte sig emot att upphandla flygsträckor söder om dalälven. MP är fientligt inställda till flyget. 

Per Bolunds pressekreterare Fria Färlin skriver i ett sms att Bolund avböjer att kommentera.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.