Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderaterna eniga: Pilthammar bör uteslutas

Kritiserade Emilie Pilthammar har nu lämnat partiet.Foto: JOHAN NILSSON/TT NYHETSBYRÅN

Emilie Pilthammar (M) hoppade av som vice kommunstyrelseordförande i Sölvesborg.

Detta efter att en kritiserad bild publicerades på sociala medier natten till måndag.

Nu har Moderaterna i Blekinge enhälligt röstat för att hon utesluts, enligt Dagens Nyheter.

– Hon har kört sitt eget race fullständigt och det har skadat partiet, säger Roger Fredriksson, förbundsordförande, till SVT.

På sin blogg skriver Emilie Pilthammar, som varit aktiv inom partiet i 20 år, att hon själv gått ur Moderaterna under tisdagen. I blogginlägget kritiserar hon också partiet:

”Mitt stora bekymmer i livet är att räta mig i ledet för säger någon ”hoppa” så hoppar inte jag. Jag ifrågasätter varför jag ska göra det. Där är dilemmat med partiet jag har förespråkat. Takhöjden är så låg att du får gå och bocka dig alltid.”

”Du ska svänga i samma pendel som Stockholm för annars kan du inte vara med. Det innebär också att den lina jag går på är väldigt smal och under många år har jag varit fruktansvärt obekväm för många.”

”Lättkränkta tittare varnas”

På den hårt kritiserade bilden poserar Pilthammar tillsammans med partikamraten Niklas Joelsson, ordförande i Sölvesborgs barn- och utbildningsnämnd, och med sverigedemokraten Peter Thyrén, ordförande i Sölvesborgs kultur- och fritidsnämnd, som båda enligt DN har lämnat sina poster.

Pilthammar står framåtlutad med munnen mot en glasflaska som hålls mot Niklas Joelssons skrev medan Thyrén håller händerna mot hennes på rumpa.

Bilden publicerades tillsammans med texten:

”Känsliga och lättkränkta tittare varnas! Alla medverkande är med på kollaget och gör det för skojs skull! Ingen behöver anmäla eller känna sig utsatt (Och bilden betyder inte att vi på något sätt förespråkar sexuella trakasserier eller tafsande så alla är på det klara med det!) Vi är ironiska! Vi har haft en kanonkväll på badet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.