Sofia Arkelsten och Moderaterna rullar igång en kampanj under parollen "Alla jobb behövs". Foto: Robban Andersson
Sofia Arkelsten och Moderaterna rullar igång en kampanj under parollen "Alla jobb behövs". Foto: Robban Andersson

Moderaterna blåser till strid i jobbfrågan

Publicerad
Uppdaterad
KARLSTAD. Moderaterna trappar nu upp striden mot Håkan Juholt och Socialdemokraterna.
I en kampanj ska partiet ta strid mot S-politiken i jobbfrågan.
- Det är oansvarigt och oseriöst, säger partisekreteraren Sofia Arkelsten om S.
I samband med att Fredrik Reinfeldt håller sitt tal på partiets Sverigemöte i Karlstad på söndagsförmiddagen tänker de rulla ut en kampanj - med udden riktad direkt mot Socialdemokraterna och Håkan Juholt.
–Vi ska blåsa till strid i kampen om arbete, säger Sofia Arkelsten.

Gått emot jobbreformer

Under parollen "Alla jobb behövs" ska M visa på tre punkter där Socialdemokraterna gått emot regeringens jobbreformer:
- sänkt restaurangmoms.
- RUT-avdraget.
- halverad arbetsgivaravgift för ungdomar.

Inga besked

Sofia Arkelsten menar att Håkan Juholt än så länge inte lämnat några politiska besked - annat än att partiet är emot dessa tre åtgärder.
–Alla tre får såna konsekvenser, som leder till färre jobb. Det är oansvarigt och oseriöst, säger Arkelsten.
Med kampanjen kommer en rapport, flygblad och affischer. Sofia Arkelsten ska också förmå statsministern att bära "Alla jobb behövs"-knappen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag