Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moderaterna anställer tre nyckelpersoner

Stampens Hampus Knutsson blir ny kommunikationschef, Svensk Näringslivs Anders Edholm blir biträdande partisekreterare och Aftonbladet-journalisten Jennifer Wegerup går till kommunikationsavdelningen. Foto: Jonna Thomasson
Hampus Knutsson blir ny kommunikationschef för Moderaterna. Foto: / PRESSBILD
Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé. Foto: Anna-Karin Nilsson

Moderaterna kraftsamlar och anställer tre nyckelpersoner.

Stampens Hampus Knutsson blir ny kommunikationschef, Svensk Näringslivs Anders Edholm blir biträdande partisekreterare och Aftonbladet-journalisten Jennifer Wegerup går till kommunikationsavdelningen.

– Vi vill förstärka våra samtal med svenska folket, säger partisekreterare Tomas Tobé.

Med 18 månader kvar till nästa val kommer beskedet att Moderaterna utökar Moderaterna sin kommunikationsstab med tre toppvärvningar.

– Vi vill förstärka våra samtal med svenska folket. Nu är det dags att samtala om de samhällsproblem som innebär att Sverige är på väg åt fel håll och visa att vi kan erbjuda förändring. För att lyckas med detta väljer vi att ta in nya människor som kommer bidra med ny energi i detta projekt, säger Tomas Tobé, partisekreterare.

Anders Edholm, i dag ansvarig för regionverksamhet, ungdomskommunikation och Ekonomifakta på Svenskt näringsliv, får den nya rollen som biträdande partisekreterare vid sidan av Tomas Tobé för att hantera kommunikation och organisation.

Ny kommunikationschef

Partiets nya kommunikationschef blir Hampus Knutsson, i dag kommunikationschef på Stampen.

Moderaternas förre kommunikationschefen Per Nilsson, i dag analys- och opinionschef, miste jobbet i november efter att kommunikatören Delmon Haffo kallat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora i en direktsänd webb-tv-sändning.

Samtidigt anställs Aftonbladet-profilen Jennifer Wegerup på kommunikationsavdelningen.

Sjunkande opinionssiffror

Moderaterna har kämpat i motvind de senaste månaderna med sjunkande opinionssiffror i mätning på mätning även om partiet vände uppåt i Expressen/Demoskops väljarbarometer för januari.

Statistiska centralbyråns stora partisympatiundersökning från i november visar samma trend. Där får Moderaterna 22,8 procent – en statistiskt säkerställd minskning med 1,9 procentenheter sedan förra mätningen i maj 2016.

Förra veckan meddelade M-ledaren Anna Kinberg att Moderaterna tänker närma sig Sverigedemokraterna i riksdagsarbetet – ett drag som enligt Expressens källor som framför allt kopplats till sjunkande opinionssiffror men också intern kritik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!