Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderatens utspel: Vräk deras föräldrar

Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali ville vräka föräldrarna till våldsverkarna som ligger bakom de senaste nätternas turbulens i Stockholmsförorterna.

Det utspelet gjorde han på sin Facebook-sida.

När en skribent i kommentarsfältet ifrågasatte honom svarade riksdagsledamoten:

"Har du tagit syra?"

Hanif Bali är utöver riksdagsledamot också medlem i Moderaternas arbetsgrupp för brottsbekämpning, som leds av justitieminister Beatrice Ask. I går kväll skrev han ett upprört inlägg på Facebook efter att han fått information om att det brann i ett soprum i Hagalund.

"Hitta dem, grip dem och straffa dem", skriver riksdagsledamoten.

Diskussionen kom snabbt i gång i kommentarsfältet.

När en skribent ifrågasatte Hanif Bali svarade han argt:

"Har du tagit syra? Din tes är att det finns någon anledning till deras beteende, min tes är att de behöver känna en lavett från rättsstaten".

Under onsdagskvällen skrev Hanif Bali också att han tycker att våldsverkarnas föräldrar ska vräkas från sina lägenheter.

"Skrev det i affekt"

På torsdagsförmiddagen tog Hanif Bali avstånd från sitt uttalande.

"Jag skrev längre upp i denna tråd att föräldrarna borde vräkas, något som jag nu har tagit bort. Jag skrev det i affekt och med närmare eftertanke inte något jag står bakom".

– Vi har inte sett det. Vi sitter och följer utvecklingen i Husby just nu, säger Per Claréus, pressekreterare hos justitieminister Beatrice Ask.

Han ber att få återkomma när han satt sig in i Hanif Balis inlägg.

Expressen.se har förgäves sökt Hanif Bali för en kommentar.