Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moderatchef anmäld för våldtäkt av kvinna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En chef inom Moderaterna har polisanmälts för våldtäkt och olaga frihetsberövande.

Brottet ska ha ägt rum på mannens hemadress.

– Jag vet att det var en kvinna som var uppbragd på mig, säger han till Aftonbladet.

Den anmälda våldtäkten ska ha inträffat förra helgen. Under torsdagen begärde åklagaren att kvinnan skulle få ett målsägarbiträde. Tingsrätten gick med på åklagarens begäran inför det förhör som var planerat med kvinnan under torsdagseftermiddagen.

M-tjänstemannen anges i tingsrättens handlingar som misstänkt. Han har en chefsposition inom en lokal partiorganisation och har jobbat nära flera kända moderater.

Brottet ska ha ägt rum på mannens hemadress.

Sparat alla sms

Expressen pratade under fredagen med polisens utredare som förklarade att mannen ännu inte har förhörts och att utredningen var i ett inledningsskede. Mannen säger till Aftonbladet att han sparat alla sms som han fått från kvinnan och att han ska överlämna dem till polisen.

Till Expressen svarar han kort:

– Jag hänvisar alla mina frågor till min advokat.

Vid lunchtid på fredagen förordnades advokat Thomas Olsson som försvarare för den misstänka M-tjänstemannen.

– Min klient ställer sig helt oförstående till anklagelserna. Det här blev känt för min klient i går och i samband med att vi träffades stod det klart att de här anklagelserna är helt grundlösa, säger han och fortsätter:

– Det är naturligtvis mycket besvärande och tråkigt för klient att det här har kommit ut i medierna. Han är väldigt angelägen om att bli hörd så snart som möjligt. 

Är inte i tjänst

Moderaternas presstalesperson på den aktuella orten, där mannen har ett tidsbegränsat uppdrag som chef, säger till Aftonbladet:

– Det här är allvarliga anklagelser och vi avvaktar resultatet av den förundersökning som påbörjats.

Till Expressen säger kommunikationschefen i den lokala partiorganisationen:

– Jag vill understryka att den här personen har ett tidsbegränsat uppdrag hos oss. Jag vet inte vad som kommer att hända efter det. Jag har i alla fall inte tagit del av den överenskommelsen.

Kommunikationschefen ringer sedan upp och förklarar att den misstänkte personen inte kommer att vara i tjänst under den pågående förundersökningen. 

– Sen får vi avvakta och se vad som händer.

Hon understryker dessutom att mannen bara har ett tidsbegränsat uppdrag fram till juni i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.