Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moderat stängs av - kallade Pekgul "klappturk"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Böhlmark hade en konversation med en annan moderat twittrare, som angående Löfvens tal skrev att hon "aldrig skulle gå dit och titta på hysteriska applåderskor – typ Pekgul". Thomas Böhlmark svarade då: "Utkommenderade ombuds män och en "klappturk" är ju det bästa! LOL". Nalin Pekgul (bilden) var fram till förra året ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund.

Thomas Böhlmark är ansvarig för Moderaternas konto på Twitter.

Nu stängs han av efter att ha kallat Nalin Pekgul för "klappturk" på sin privata mikroblogg.

– Vi får föra en diskussion vad gäller hans roll i framtiden, säger Jesper Wigardt, pressekreterare hos Moderaterna, till Expressen.se.

Thomas Böhlmark är politisk sekreterare hos Moderaterna och har sedan tidigare i år varit ansvarig för det som skrivs på Moderaternas officiella konto på mikrobloggen Twitter.

I går fredag skrev han på sitt privata konto ett inlägg som genast väckte ilska och upprördhet.

Thomas Böhlmark hade en konversation med en annan Moderat twittrare, som angående Stefan Löfvens tal i dag söndag skrev att hon "aldrig skulle gå dit och titta på hysteriska applåderskor – typ Pekgul".

Thomas Böhlmark svarade då:

"Utkommenderade ombuds män och en "klappturk" är ju det bästa! LOL".

Inlägget väckte starka reaktioner vilket fick Thomas Böhlmark att radera det och be om ursäkt, vilket Aftonbladet var först med att  rapportera om.

"Förstår upprördheten"

"Noterade att folk inte gillade en tweet. Har tagit bort tweeten och ber om ursäkt!", skriver Thomas Böhlmark och tillägger i ett annat inlägg:

"Alla företrädare för M som agerar i sociala medier är ansikten utåt. Förstår upprördheten och ber om ursäkt!"

Moderaterna har agerat genom att tills vidare stänga av Thomas Böhlmark från partiets "sociala medier-aktiviteter".

– Vi får föra en diskussion vad gäller hans roll i framtiden, säger Jesper Wigardt, pressekreterare hos Moderaterna, till Expressen.se och konstaterar:

– Det var ytterst olämpligt skrivet. Jag har pratat med honom och han säger att han inte menat något illa. Men det är givetvis väldigt olyckligt.

Nalin Pekgul var fram till förra året ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund.

Expressen.se har sökt Thomas Böhlmark, men han har inte gått att nå.

Även Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har rapporterat om saken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.