Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Modellfotograf" sökte offer via sms och mejl

"Modellfotografen" Tony Meijer organiserade sin koppleriverksamhet med hjälp av tio olika mobiltelefoner.

Han "testade" själv kvinnorna under grovt förnedrande former. En av dem var Hanna.

Nu berättar hon om vad hon fick gå igenom.

- Han kom in och band fast mig med handklovar. Han använde grova sexleksaker och piskor.

Så lurade Tony Meijer sina offer

TIO TELEFONER

Tony Meijer använde sig av tio olika mobiltelefoner som han växlade mellan. Han hade dem på sig när han greps.

ANVÄNDE OLIKA ALIAS

Han uppträdde under olika alias. Han har kontaktat tjejerna under minst fem olika mansnamn. För att övertala tjejerna gav han andra tjejers namn, som referens. Ibland var det han själv som dolde sig även bakom kvinnonamnen.

"ANNARS BLIR LELLE BESVIKEN"

Genom att skapa scenarier där dessa olika karaktärer tjatade på en av tjejerna, lyckades han övertala henne att ha sex med en "ovanligt viktig kund". "Annars blir Lelle besviken". Alla praktiska bestyr ordnades av Tony Meijer: Biljetter, hotellrum, bokningar.

SVARADE PÅ BOSTADSANNONS

En tjej blev kontaktad när hon annonserade efter bostad. Tony Meijer kontaktade henne, erbjöd fotografering som snabbt blev sexköp och gangbang.

BILDER FÖRSTA GÅNGEN

En annan tjej träffade han en första gång och tog bilder. Andra gången han skulle fotografera henne våldtog han henne.

TVUNGEN ATT "TESTA" HENNE

När Meijer arrangerade det första fototillfället med en av tjejerna sa han att han var tvungen att "testa" henne, vilket i praktiken betydde att han hade våldsamt sex med henne.

Här skedde våldtäkterna i Stockholm

Rygerfjord Hotel & Hostel

Här, på Södermalm i Stockholm, träffades Hanna och Tony Meijer första gången. Hanna berättar för Expressen om mardrömmen som väntade henne på hotellet.

- Han kom in och band fast mig med handklovar. Han använde grova sexleksaker och piskor. Han tog mig med grova händer och spottade mig i munnen och kissade på mig, berättar hon.

- Jag blev så chockad och rädd för mitt liv. Jag tänkte att nu är det över. Jag hade smärtor överallt. Det var det värsta jag har vart med om. Det påverkar fortfarande mig.

SCANDIC, OLOF PALMES GATA

Här, på Scandic i centrala Stockholm, slog polisen till mot sexköp där två av tjejerna var inblandade. I samband med detta greps Tony Meijer. Hans telefon togs i beslag vid gripandet. När polisen utredde sexköpet berättade en av tjejerna att hon träffat Tony Meijer under flera olika namn, samt att han vid ett tillfälle våldtagit henne.

BLUE VISION

På porrbiografen Blue Vision ordnade Tony Meijer gangbangs med tjejerna. Vid ett tillfälle säger en tjej att hon till slut fick panik, eftersom det var 25 personer där. Eftersom betalning för sex bryter mot porrbions regler var det fråga om "gåvor" vid de här tillfällena, ibland väldigt låga summor.

När 50-årige Tony Meijer från Stockholm greps på väg till jobbet för ett år sedan hade han de tio mobiltelefonerna med sig. I bilen hade han också en väska med sexleksaker, rep, klädnypor, rånarluva och ögonbindel.

Då hade han sålt kvinnor till och från sedan 2002.

I går dömdes han av Stockholms tingsrätt till åtta års fängelse för fyra fall av våldtäkt och tre fall av koppleri, varav två grova. Han har till och med begått brott när han var på permission från fängelset. Däremot frias han från grov våldtäkt mot en 17-åring, eftersom bevisningen inte håller, enligt rätten.

En av de kvinnor som vittnat mot Tony Meijer är Hanna. Hon var lättad i går.

- Jag vill inte att någon någonsin får uppleva det här och att han gör någon mer illa någonsin, säger hon till Expressen.

"Han var väldigt påstridig"

Tony Meijer raggade sina offer via olika modellsidor på internet eller via telefon, sms, mejl eller chattprogram. Han utgav sig för att vara modellfotograf, och använde olika namn, Stefan, Johan, Peter eller Lelle.

Vid de "fototräffar" som han arrangerade utsatte han kvinnorna för "tester som i allt väsentligt gått ut på att han har haft sex med inslag av bondage och dominans", skriver tingsrätten i sin dom.

Han har sedan förmedlat kvinnorna vidare till andra personer som också har haft sex med dem. Däri ligger brottet grovt koppleri.

Hannas första kontakt med Tony Meijer var 2011. Då var hon 21 år. Mannen som kontaktade henne via Modellbilder.se kallade sig "Lelle".

- Han började mejla mig. Han skrev till exempel "jag tycker att du har potential för att bli modell och tjäna massa pengar".

När hon inte svarade ringde Tony Meijer upp.

- Han var väldigt påstridig. Han var värre än den värsta försäljaren jag någonsin har pratat med. Men han var ändå väldigt trevlig och tillmötesgående.

"Polisen har varit jättebra"

Sen mejlade eller ringde Tony Meijer henne dagligen och bad henne kontakta några tjejer som "referens".

- Jag chattade med dessa tjejer och några av fotograferna, eller "kunder" som han kallade dem.

Hanna träffade Tony Meijer i verkligheten i november 2011. Då kallade han sig "Kinky", och de möttes på ett hotell i Stockholm, båten Rygerfjord vid Söder Mälarstrand. Det visade sig bli en mardröm.

- Han kom in och band fast mig med handklovar. Han använde grova sexleksaker och piskor, berättar hon och fortsätter att beskriva ohyggliga detaljer.

- Jag blev så chockad och rädd för mitt liv. Jag tänkte att nu är det över. Jag hade smärtor överallt. Det var det värsta jag har varit med om. Det påverkar fortfarande mig.

Efteråt vågade hon inte anmäla, men då Tony Meijer greps fanns hennes telefonnummer i en av hans tio mobiltelefoner. Nu går hon regelbundet hos en psykolog.

- Polisen har varit jättebra. De har hjälp mig att börja prata om det och det har hjälpt mig att bearbeta och gett mig kontakter till olika psykologer och specialister. Det har varit kämpiga år och det kommer alltid att finnas där, misstanken och rädslan.

Tony Meijer döms att betala skadestånd till tolv kvinnor på mellan 90 000 och 230 000 kronor. Hanna ska enligt domen få 215 000 kronor.

Åklagaren Silvia Ingolfsdottir har inte beslutat om hon ska överklaga.

- Jag tycker att det borde vara minst tio år, bland annat för de grova kopplerierna, säger hon till TT.

Fotnot: Namnet Hanna är fingerat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!