Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modell visar förändringen i protest mot modeindustrin

Modellen visar upp kroppen i tre olika former i ett inlägg på Instagram. Foto: Instagram

En australiensk underklädesmodell visar upp hur hennes kropp förändrats över tre års tid - i protest mot modevärlden. 

– Jag är uttråkad. Ingen kroppstyp är bättre än någon annan, skriver Tiah Eckhardt, 32, i ett inlägg på Instagram.

Tiah Eckhartdt är en 32-årig underklädesmodell från Australien. I ett inlägg på Instagram riktar hon nu stark kritik mot den kroppsfixerade branschen som enligt henne är fokuserad kring smala kroppar och små bröst. 

https://www.instagram.com/p/BtRPhO6Bm5D/

Samtidigt som Tiah menar att det inte är något fel på smala kroppar skriver hon också i inlägget att hon blir "uttråkad" av den ensidiga bilden man får av kvinnors kroppar utifrån reklambranschen. 

"Jag är uttråkad"

"Jag är trött på att bara se reklam med små storlekar på både kläder och behåar. Inte för att det är något fel med dem, men för att jag är så fruktansvärt uttråkad. Jag känner ingenting för bilder med smala modeller och det fångar verkligen inte min uppmärksamhet" , skriver Tiah i inlägget. 

Tiah, som tidigare jobbat för modejättar som Armani, Valentino och MAC Cosmetics, vill nu uppmärksamma omgivningen på att kvinnors kroppar ser olika ut och att en kropp förändras under en livstid. 

https://www.instagram.com/p/BrTLoriBgRj/

I sitt inlägg lägger hon upp tre bilder på sig själv i olika stadier av livet. En före hennes första barn, en under graviditeten och en efter förlossningen. 

Hon säger också att de "fel" som modeindustrin sett i hennes utseende alltid har varit det som hennes nära och kära har uppskattat. 

När hennes arbetsgivare har klagat på hennes näsa, tuttar och höfter har det varit vad hon får komplimanger för av sin pojkvän och sina vänner. 

Blir fel när alla vill se likadana ut 

Att se ett unikt ansikte eller en vältränad kropp är mycket mer intressant än de pinnsmala kroppar vi matats med sedan länge, menar modellen. 

"När alla tjejer går till samma plastikkirurg och frågar om EXAKT samma operation är något VÄLDIGT fel", skriver Tiah i sitt inlägg.