Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modell lurade expojkvän i dödsfälla – med sexlöfte

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Facebook / Facebook

Lee McKnight, 26, trodde att han skulle få ha sex med en blivande modell.

Men det var en fälla – och han torterades, misshandlades och dumpades i en flod i norra England.

Nu döms Coral Edgar, 25, hennes mamma och fyra andra personer för det brutala mordet.

Lee McKnight och Coral Edgar hade ett förhållande förra året. De träffades regelbundet i Carlisle i England, där båda bodde.

26-årige McKnight var en knarklangare med en skuld till Jamie Davison, 25, en kriminell ”mellanman” som i sin tur hade skulder till personer högre upp i brottshierarkin, rapporterar flera brittiska medier.

Jamie Davison ville desperat få tillbaka sina pengar och ”markera” mot andra personer som inte betalade sina skulder.

Fick sex-meddelande

Han anlitade därför Coral Edgar, en blivande modell, för att lura sin tidigare pojkvän in i en lömsk fälla.

Vid klockan 02 på natten den 24 juli i fjol skickade hon ett meddelande till Lee McKnight på Snapchat och frågade om han ville ses och ha sex.

Coral Edgar.
Foto: Facebook / Facebook

Han tog en taxi direkt hem till henne. Men när han kom dit attackerades han i stället av Jamie Davison och hans två ”extramuskler” Arron Graham, 25, och Jamie Lee Roberts, 18, skriver The Mirror.

De misshandlade Lee McKnight brutalt, knöt fast honom och torterade honom under flera timmar. Enligt rättsläkare hade offret 36 skador på huvudet, skallfrakturer och flera brutna revben.

Mamman döms

Efter att de tre var färdiga med Lee McKnight la de honom i bakluckan på en bil och dumpade honom i en flod i närheten av Carlisle. Han var då så illa däran att han dog av sina skador.

De sex personer som döms för mordet.
Foto: Cumbria Police / Cumbria Police

Motsvarigheten till tingsrätten i Carlisle dömer nu de fyra som var involverade i komplotten till långa fängelsestraff. Carol Edgar får 13,5 år, Jamie Davison får 30 år, Jamie Lee Roberts 16,5 år och Arron Graham till 26 års fängelse.

Två föräldrar har dessutom varit inblandade. Coral Edgars mamma, Carol Edgar, får 13 års fängelse för att hon lånat ut sin bil till brottslingarna. Och Paul Roberts, 51, får 20,5 års fängelse – bland annat för att han gett sin son rena kläder efter mordet, skriver Daily Mail.

Se mer krimnyheter: Hade liken av sin systers barn i väskor

Nicole Johnson i Baltimore stoppades av polis i en vägkontroll. Hon hade varken körkort eller försäkring och bilen beslagtogs. När hon tömde den kände poliserna liklukt från väskorna. De visade sig innehålla liken av hennes systers barn, en åttaårig flicka och hennes femårige lillebror som Johnson berättade att hon fraktat runt i månader.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.