Modeexperten om familjen Obamas kläder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Familjen Obama under Barack Obamas segertal.
Foto: Jeff Haynes

Familjen Obama var uppklädd till tänderna när de intog scenen för att ta emot folkets jubel.

Presidentfamiljens klädval får höga betyg av Expressens moderedaktör Emma Danielsson.

Under valdagens tackceremoni bar Michelle Obama en mörkröd skimrande a-linjeformad klänning. Men hon har inte varit ute och shoppat någon ny designerblåsa. Klänningen från Michael Kors verkar vara en av presidentfruns favoriter. Hon har tidigare burit den vid flera officiella tillfällen, första gången redan i december 2009 vid ett högtidsfirande i Vita huset.

Michelle Obama har gjort sig känd för att återanvända sina klänningar och brukar ofta synas i samma klädsel vid flera olika officiella framträdanden, något som amerikanska medier gärna uppmärksammar. New York Magazine spekulerade i att Michelle Obama kanske vill förmedla fortsättning och beständighet genom att återanvända den här klänningen som många känner igen från tidigare framträdanden.

Tog större plats

När familjen Obama intog scenen var det tydligt att döttrarna i familjen följer i mammas fotspår stilmässigt.

Iklädda vippiga kjolar och topp och kofta med trekvartsärm anammade de den stil vi är vana vid att se Michelle Obama bära. De tog dock lite större plats den här gången än vid presidentvalet 2008. Då var hela familjen färgkoordinerade i rött och svart medan Malia Ann och Natascha Obama nu bar olikfärgade och iögonfallande kjolar.

Barack Obama valde en klassisk stil iklädd mörkblå kostym med vit skjorta och diskret blåprickig slips.

BETYGEN

Michelle Obama

Michelle strålar i en skimrande a-linjeformad klänning från Michael Kors. Den klarröda grafiska klänningen som hon bar vid valvakan 2008 kändes dock lite mer modern och hade mer wow-faktor. Den här gången har hon satsat på en mer klassiskt elegant stil, men hon är fortfarande lika glamourös!

Barack Obama

Barack bär en mörkblå kostym med vit skjorta och en diskret blåprickig slips. Stilen är klassisk men passformen drar tyvärr ner betyget. Det är främst byxorna som har alldeles för mycket vidd vilket gör att de ser riktigt pösiga ut.

Malia Ann Obama

Malia Ann klär riktigt bra i den här stilen. Det här är ett perfekt val för en fjortonårig tjej vid ett sådant här tillfälle. Toppen är enkel och klassisk medan den festliga kjolen och det rosa skärpet hamnar i fokus. En bra balans helt enkelt!

Natascha Obama

Knytblus känns lite väl vuxet för en elvaåring men i övrigt ser Natascha precis lika söt ut som sin syster. Den gröna flammiga kjolen är riktigt snygg och det är trevligt att se att de båda har satsat på färg. Nu börjar de stjäla lite mer av rampljuset från sin mamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.