Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mobilen kan knyta honom till morden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Phil Harris

En tidigare polis har gripits i utredningen av morden i franska alperna 2012.

Data från mannens mobiltelefon visar att han befann sig i närheten av brottsplatsen när morden begicks, uppger Daily Mail. 

Brittisk och fransk polis har snart ett och ett halvt år efter morden i Chevaline vid franska Annecy-sjön ännu inte lyckats lösa fallet. Men i går togs en ny vändning, då åklagare i Frankrike bekräftade uppgifter om att en 48-årig man från samma region, Haute-Savoie, gripits och hölls i förvar av polisen. Gripandet ska ha skett efter att polisen i november släppte en fantombild på en man med skägg, iklädd motorcykelhjälm.

Fick sparken

Mannen beskrivs enligt AFP vara en vapenintresserad tyst man som fick sparken från sitt jobb som polis i juni förra sommaren. 

Tidningen Daily Mail uppger i dag att mannen bor i närheten av platsen där morden inträffade. Källor uppger att det har gått att se att mannens mobiltelefon befunnit sig i närheten av brottsplatsen vid tidpunkten för morden, skriver tidningen. Vid husrannsakan i går ska flera vapen ha hittats, men tekniker grävde även i mannens trädgård och sökte bevis med hjälp av metalldetektorer.

Samtidigt håller fransk polis öppet för att fler gripanden kan genomföras. 48-åringen är misstänkt för mord i samröre med flera, enligt fransk åklagare skriver Daily Mail.

Hel familj dödades

En brittisk 50-årig man och hans hustru, hennes svenska mor samt en 45-årig fransk cyklist dödades i samband med attacken. Det mördade parets barn fanns också i bilen där de tre vuxna personerna blev skjutna av en man på motorcykel. Den äldsta dottern, sju år gammal, slogs i huvudet med en pistol och den fyraåriga dottern gömde sig under sin döda mammas kjol i åtta timmar.

Familjen som mördades var i Alperna på semester när de sköts till döds. Tidigare har fransk polis arbetat efter teorin att morden var resultatet av en fejd om ett arv, mellan den mördade mannen i familjen och dennes bror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.