Mitt Romney har fått hård kritik både från både motkandidater och demokrater efter ett uttalande han gjorde på måndagen. Foto: Justin Sullivan
Mitt Romney har fått hård kritik både från både motkandidater och demokrater efter ett uttalande han gjorde på måndagen.  Foto: Justin Sullivan

Mitt Romney vann New Hampshire-valet

Publicerad
Uppdaterad
Favorittippade Mitt Romney vann som väntat primärvalet i New Hampshire.
I hans segertal passade han på att gå till attack mot presidenten Barack Obama.
- Obama får inspiration från Europas huvudstäder, vi tar inspiration från städer i det här landet, sa han bland annat.
När CNN slog fast att Mitt Romney som väntat tog hem segern i New Hampshire steg jublet på presidentkandidatens valvaka.
Omringad av sin fru och sina söner höll han ett segertal med udden riktad mot den sittande presidenten Barack Obama.
- I natt skrev vi historia, inledde han med att konstatera.

"Slut på idéer"

Samtidigt skrek anhängarna "Mitt, Mitt, Mitt".
Mitt Romney fortsatte på sin taktik under primärvalssäsongen med att kritisera Barack Obama i stället för de andra republikanska kandidaterna.
Han fokuserade bland annat på den dåliga ekonomin, bensinpriset och Obamas sjukförsäkringsreform.
- Presidenten har slut på idéer och börjar få slut på ursäkter. Obama vill ändra Amerika i grunden, vi vill ta tillbaka Amerika. Obama får inspiration från Europas huvudstäder, vi tar inspiration från städer i det här landet, sa han bland annat.

"Folks attityd har förändrats"

Tvåa i valet kom libertarianen Ron Paul som slutade trea i nomineringsvalet i Iowa.
- Folks attityd har förändrats, jag har pratat om många av mina frågor i flera år och jag tror att jag har ett populärt budskap och att intresset för mig kommer fortsätta att växa, sa han till CNN.
Jon Huntsman hade satsat alla sina kort på att göra bra ifrån sig i New Hampshire. Men trots att han hamnade trea bekräftade han att han inte kommer hoppa av på grund av det.
- Det finns tre biljetter ifrån New Hampshire och jag ska söderut, sa han till CNN och syftade på nästa primärval i South Carolina.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag