Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mitt i krisen: Toppchefer köps ut för sju miljoner

Kostnaderna för de båda höga chefernas avgång kan jämföras med årslönerna för 17 barnskötare. OBS! Genrebild.
Foto: Colourbox

Premium: Större barngrupper och mindre personal.

Det ekonomiska läget slår hårt mot förskolan i Göteborg.

Samtidigt kan Expressen avslöja att förvaltningen betalar närmare sju miljoner kronor för att sparka förskolans två högsta chefer.

Förskoledirektören fick en fallskärm värd tre miljoner kronor, medan avskedet av förvaltningens HR-chef nyligen gick på 3,8 miljoner.

– Det är klart att vi är ledsna över att skattepengar tvingas användas på det här viset, säger den nya förskoledirektören Johan Olofson.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.