"Mitt hjärta är krossat - jag saknar Clark"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Clark Olofssons flickvän Angelique talar ut i Expressen om livet med en av Sveriges mest kända brottslingar.
Foto: Jens Rydén/Misstänkt

Clark Olofsson, 61, förberedde sig för ett liv i frihet på sin lyxbåt. Nu sitter han i häkte igen. Enligt polisen slutade Clark Olofsson aldrig med sina kriminella affärer. Fästmön Angelique, 34, berättar nu för första gången om hur polisen slog till mot en av Sveriges mest kända brottslingar. -  Allt det här kom som en chock. Så vitt jag vet kan han omöjligt ha något att göra med det här som han nu misstänks för, säger hon till Expressen.

Han har suttit frihetsberövad drygt två tredjedelar av sitt liv och är en av Sveriges mest kända kriminella. Han riskerar nu 14 års fängelse. Förra helgen greps han återigen av svensk polis misstänkt för grovt narkotikabrott, fångad på Expressens unika bilder.

 Clark Olofsson, Angelique och två vänner satt runt bordet redo för att äta en sen middag i Varberg när poliser -  med dragna vapen -  stormade in i lägenheten på campingplatsen i Varberg. 

 Angelique berättar nu för Expressen:

 -  De tvingade ner oss på golvet och skrek åt oss att vara tysta, berättar fästmön. 

 Hon har nu tagit sig tillbaka till Clark Olofssons båt i Holland. 

 Men först fick hon tillbringa en natt i arresten i Göteborg. 

Sålde lägenheten

 -  Jag är inte misstänkt för något och jag släpptes sen. Nu försöker jag ta mig samman efter det hemska som hänt. Det svåraste just nu är att jag saknar Clark, mitt hjärta är krossat, säger Angelique. 

 De träffades för 12 år sedan, på hennes 22-årsdag i Bryssel då äktenskapet med belgiskan Mareijka Demuynck, som han har tre söner tillsammans med, var över. Nu är han istället förlovad med Angelique och de planerade att gifta sig i oktober. 

 Innan de for på semester till Sverige och Varberg, sålde de lägenheten i Belgien och flyttade in i lyxbåten Loveboat. 

 -  Vi planerade att starta ett charterföretag på Tahiti där jag har min familj, men jag vet inte hur det blir med det nu, säger Angelique.

 En vecka före gripandet träffade Clark Olofsson reportern Joanna André från kriminaltidningen Misstänkt.

 -  Clark Olofsson var supertrevlig, hälsade mig med en stor kram, berättar Joanna André som träffade det mycket förälskade paret på Spy Bars uteservering i Stockholm.

Spaning mot Clark

 Och Joanna berättar att han var övertygad om att polisen nu lämnade honom ifred.

 -   Han berättade att hans radar brukade tala om för honom om polisen spanade på honom, men där hade han ju fel, säger Joanna André.

 Men tidigt i höstas inledde polisen ett intensivt spaningsarbete mot bland annat Clark Olofsson. Det är mindre än tre år sedan han blev villkorligt frigiven från ett 14 år långt fängelsestraff för narkotikasmuggling i Danmark. Nu är han misstänkt för ett liknande brott i Sverige.

 -  Och det tycker jag är konstigt. För han beklagade sig verkligen över hur jobbigt det var att avtjäna det straffet, berättar Joanna André.

 Enligt svensk polis har Clark Olofsson aldrig slutat med sina kriminella affärer. För drygt åtta månader sedan kom polisen i Östergötland en narkotikahärva på spåren. Huvudman för narkotikasmugglingen är, enligt polisen, just Clark Olofsson. Han har som spindeln i nätet styrt över kurirer och hantlangare för att frakta stora partier amfetamin och cannabis från bland annat Holland till Sverige. Brottsmisstankar som Clark själv förnekar. 

 I onsdags häktades han och flyttades från Norrköping till ett mer säkerhetsklassat häkte i Stockholm. 

 - Har man häktats för ett brott med en så stor mängd narkotika så är det statistiskt sett 95 procents sannolikhet att man döms för det, säger Leif GW Persson, kriminolog och författare.

Har alla kontakter

 Han är inte förvånad över att Clark Olofsson är misstänkt för nya brott i Sverige igen.

 -  Han känner inte till något annat sätt att leva. Det får vi dras med till hans sista andetag, säger han och förklarar att det inte är konstigt att Clark Olofsson, trots att han är så känd, gett sig in på den svenska marknaden igen. 

 -  Här har han alla kontakter. Det skulle vara en ännu större risk för honom att jobba upp nya kontakter i andra länder, säger Leif GW Persson och förklarar och bedömer att Clark Olofsson nu kan dömas till 16-års fängelse.

 Men det hindrar inte fästmön Angeliques planer på ett bröllop.

 -  Vad som än händer så kommer det att bli av. Kärleken övervinner allt, förklarar hon enkelt.Bilden på Angelique kommer från senaste nummret av tidningen Misstänkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.