Skytten sågs försvinna i väg på en gul vespa efter skotten i Gamla stan. Nu är han anhållen för mordförsök.
Skytten sågs försvinna i väg på en gul vespa efter skotten i Gamla stan. Nu är han anhållen för mordförsök.

Misstänkte skytten gripen

Publicerad
Uppdaterad
Mannen som greps tidigare i kväll misstänks vara skytten i Gamla stan i Stockholm.
Han är nu på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på greven och hans sambo.
I går anhölls grevens exfru misstänkt för att ha lejt skytten.
Polisen har under dagen förhört flera personer med anledning av skotten mot greven och hans sambo i Gamla stan i tisdags.
I går anhölls grevens exfru misstänkt för att anstiftan till brotten. Paret ligger i en infekterad vårdnadstvist och det ska vara ett av skälen till att hon nu är misstänkt.
Nu på torsdagskvällen greps ytterligare en person.
– En person anhölls i sin utevaro i eftermiddag och har nu gripits, misstänkt för inblandning i brottet, säger en poliskälla till Expressen.se.

"Misstänkt för mordförsök"

Nu kan Expressen.se avslöja att den gripne är en man som på sannolika skäl är misstänkt för mordförsök på greven och hans sambo.
Skytten sågs försvinna i väg på en gul vespa efter skotten i Gamla stan i tisdags.
På tisdagskvällen greps en man som sedan släpptes.
Nu i kväll har alltså polisen gripit den misstänkte skytten, uppger en källa.
– Åklagaren har beslutat att han är fortsatt anhållen, säger Petra Sjölander, pressansvarig vid Citypolisen.
Enligt Petra Sjölander är i dagsläget ingen mer misstänkt för inblandning i dådet, förutom de nu två anhållna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag