En rattfyllerist, trodde polispatrullen. Men när de hann upp den vinglande bilen visade det sig att paret där inne hade sex. Bilden är en genrebild. Foto: George Dolgikh/Colourbox
En rattfyllerist, trodde polispatrullen. Men när de hann upp den vinglande bilen visade det sig att paret där inne hade sex. Bilden är en genrebild. Foto: George Dolgikh/Colourbox

Misstänkte rattfylleri – paret hade sex i bilen

Publicerad

En rattfyllerist, trodde polispatrullen.

Men när de hann upp den vinglande bilen visade det sig att paret där inne hade sex.

– Det är inte bra. Det är kanske bra för själen, men inte för trafiksäkerheten, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Det var klockan 19.05 på torsdagen som polisen fick in ett samtal från en annan trafikant.

Bilen framför körde väldigt vingligt. En rattfyllerist, trodde både anmälaren och polisen.

Anmälaren fortsatte följa den krokiga färden tills en polispatrull kunde ta över.

Kontroll på Kontrollvägen

Av en ren slump var det på Kontrollvägen i Västberga i Stockholm som ingripandet skedde.

Men skälet till den dåliga bilkörningen var inte alkoholberusning – utan sex. Paret i bilen hade "förspel" under körning, var deras förklaring. Men uppmätt i promille var de spik nyktra.

– Det är inte bra. Det är kanske bra för själen, men inte för trafiksäkerheten, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

"Ett samtal räcker i det här fallet"

Patrullen tog ett allvarligt samtal med paret i bilen om vad som är lämpligt och mindre lämpligt att ägna sig åt ute på vägarna.

– Det är självklart att en förare ska vara koncentrerad. Men en sådan här gång tror jag att ett samtal får räcka. Det är tillräckligt genant ändå, säger Albin Näverberg.

En ytterligare kontroll i rapporteringen visar att paret inte anmälts för vårdslös körning eller något annat brott.

Ovanligt uppdrag för polisen

För polispatrullen var det ett uppdrag av den ovanliga sorten.

– Det är inte så vanligt att ingripa mot något sådant. Att vi har förare som är trötta till exempel, det händer ofta. Men detta var verkligen ett annorlunda slut, säger Albin Näverberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag