Misstänkte pedofilens hemliga nicknames

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Enligt polisen kan det finnas hundratals okända offer, många barn, som kan hittas tack vare att hans nicknames publiceras och sprids.

Här är den misstänkte Husbypedofilens hemliga nicknames, som han använde när han sökte kontakt på nätet med flickor och unga kvinnor.

Enligt polisen kan det finnas hundratals okända offer, många barn, som kan hittas tack vare att hans nicknames publiceras och sprids.

– Vi går ut med namnen för att hitta de unga personer som kan ha utsatts för mannen, och som vill göra en polisanmälan, säger Sara Kvarnström, pressekreterare på Rikskriminalpolisen.

Polisutredningen mot den 28-årige IT-konsulten från Stockholmsförorten Husby är mycket omfattande och innehåller sammanlagt 52 åtalspunkter.

68 flickor och unga kvinnor har hittills kunna identifieras. Den 28-årige IT-konsulten åtalades i dag för runt 300 brott. Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt sexuellt tvång.

Han har härjat under flera års tid på nätet.

– Det vi hittills sett är bara toppen av ett isberg, säger kammaråklagare Emelie Källfeldt.

Flera självmordsförsök bland offren

Genom hot har han fått barn att utföra sexuella handlingar på nätet, som dokumenterats i bild och film. Flera av bilderna och filmerna har han sedan spridit i sociala medier, däribland på Facebook. Enligt åklagaren har flera av hans offer gjort självmordsförsök efter IT-konsultens verkliga hot.

– I huvudsak har han spridit filmklipp och eller fotografier på målsäganden i gruppchattar, ofta på facebook, till målsägandens vänner. Det finns även indikationer i något fall på att han har lagt ut bilder och filmer på olika forum som finns på internet. Det här är internets baksida, säger Emelie Källfeldt.

Men utredningen är inte slut med de åtal som lämnades in till Solna tingsrätt i dag, misstänker polis och åklagare.

Polisen: Finns oidentifierade offer

Enligt beräkningar som har gjorts kan det finnas ytterligare 100-200 offer – som ännu inte blivit identifierade.

– Vi vet att det finns oidentifierade offer, säger Emelie Källfeldt. Det har hittats bilder, filmer och namn på flickor som vi inte vilka de är.

Ett steg för att komma vidare är att man lyckas knäcka krypteringen i 28-åringens dator.

– Han var väldigt mån att skydda sig så hans privata dator var krypterad och det finns delar som man inte har kommit in i, säger Emelie Källfeldt. Jag är ändå förvånad över hur mycket man kan hitta i en krypterad dator. Polisen har fantastiskt kompetenta forensiker och man har hittat flera raderade spår.

Har hittat flera olika nicknames

Genom det omfattande analysarbetet av mannens datatrafik har polisen lyckats finna ett stort antal nicknames, eller alias, som man kan knyta 28-åringen till. Polisen är nu mycket angelägen om att de kommer ut till allmänheten. Listan här intill avslöjar vilka identiteter han använt sig av på Skype och den populära chattappen Kik.

Sara Kvarnström, pressekretare på Rikskriminalpolisen, berättar om orsaken till att man valt att offentliggöra mannens olika nicknames/alias.

– Vi går ut med namnen för att hitta de unga personer som kan ha utsatts för mannen, och som vill göra en polisanmälan. Vi vill också tala om för dem som ännu inte anmält att mannen bakom dessa alias är åtalad och frihetsberövad och inte finns ute på nätet längre.

FAKTA

Nu går polisen ut med några av de identiteter mannen tidigare använt sig av på Skype:

adam_andersson93

jacob_larsson93

jjonas_jjonas

josef.ek92

kingadamn

nniklassoderqvist

robin_en92

sebbe_90_

william.L91

william_w93

Här är de identiteter mannen tidigare använt sig av på Kik:

sebastian_f93

jacob_larsson93

josef.ek92

josef_chillin

s_ebbe_e

sebbe_fashion

william_w93

Har man kvar kontakten i sin dator eller telefon så kan man alltid få fram den aktuella Skype-identiteten eller Kik-identiteten, oavsett vilket visningsnamn som funnits, enligt polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.