Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte mördarens flickvän är försvunnen

Här är andra uppmärksammade mordfall.
Norrmannen Roger Bullman jagas av thailändsk polis efter mord på ett hotell. Foto: Polisen
Offret Amitpal Singh Bajaj med sin fru Bandhna Kaur Bajaj. Foto: REX/IBL
Roger Bullman har sagt att han själv fick stickskador efter ett bråk med sin hotellgranne. Foto: Polisen

Roger Bullman är fortfarande på flykt efter att ha dödat en brittisk man i Thailand under sommaren.

Nu ska även norrmannens flickvän i Oslo ha försvunnit – efter att ha sålt parets gemensamma ägodelar, rapporterar Thai Examiner.

Polisen misstänker att åtminstone Bullman befinner sig i Thailand, Kambodja eller Vietnam sedan han setts på Norges ambassad i Hanoi.

Den norske ex-livvakten och kampsportexperten, Roger Bullman, har erkänt att han dödat den brittiska turisten Amitpal Singh Bajaj på ett hotell i thailändska Phuket. Däremot har han hävdat att det rörde sig om en olyckshändelse i samband med ett bråk.

53-årige Roger Bullman greps på plats efter händelsen den 21 augusti, men släpptes sedermera mot borgen.

Därefter har norrmannen hållit sig undan från polisen, något som lett till att han nu jagas av Interpol i 188 länder och att han fått utreseförbud. 

Senaste spåret efter Roger Bullman

Enligt den thailändska tidningen Thai Examiner tror polisen att Bullman i nuläget befinner sig i antingen Thailand, Kambodja eller Vietnam. Detta efter att han setts på Norges ambassad i den vietnamesiska huvudstaden Hanoi i september.

På ambassaden ska Roger Bullman ha ställt frågor om möjligheten att införskaffa ett nytt norskt pass, något som även norska TV2 rapporterat om.

– Norska UD ville inte hjälpa min klient så han är helt på egen hand utomlands, säger hans advokat Sulman Hussain, till tv-kanalen.

Flickvännen är spårlöst försvunnen

Samtidigt talar nya uppgifter för att Roger Bullman fortsatt är inställt på att inte bli funnen.

Sedan norrmannens försvinnande har nämligen även hans flickvän försvunnit från parets gemensamma hem i Oslo. Flickvännen ska ha sålt deras gemensamma ägodelar och gett sig av utan att ge grannarna något besked om var hon skulle, enligt Thai Examiner.

Roger Bullmans syster i Norge har tidigare berättat att 53-åringen velat komma hem. Hon har också vädjat till norska myndigheter att hjälpa brodern, men utan framgång.

– Han vill ta sitt straff och sona för det brott han begått. Men han vill göra det i Norge under humana förhållanden, har hon tidigare sagt. 

Änkan har hjälpt till i utredning

Systern har tidigare också berättat att Roger Bullman ringde henne efter händelsen i augusti. Han ska då ha uppgett att han sjungit opera på hotellbalkongen när bråket började.

Amitpal Singh Bajaj, som var i grannrummet tillsammans med sin fru, Bandhna Kaur Bajaj, 34, ska ha klagat flera gånger men utan att få gehör, enligt polisuppgifter.

Då ska konfrontationen ha eskalerat, varpå Roger Bullman tog sig över till den andra balkongen och in i familjens rum. Väl inne i rummet tog slagsmålet vid och Amitpal Singh Bajaj bragdes på livet.

Enligt Thai Examiner har den 34-åriga änkan hjälpt polisen i sin utredning efter händelsen. Bandhna Kaur Bajaj uppges ha deltagit i en återskapning av dådet, som senare ledde till att misstanken om mord riktades mot Bullman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.