Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkte mannen nekar till styckmord

Foto: Fritz Schibli
Foto: Johan Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

Mannen är i 50-årsåldern och kom själv in till polisen för att han hade något att berätta. 

Nu misstänks han ha mördat en person och förvarat kvarlevorna i sin frys, enligt Sydsvenskan. 

Under fredagen häktades mannen av Malmö tingsrätt. 

I tisdags eftermiddag kom mannen in på Rättscentrum i Malmö. För personalen på plats berättade han något som fick polisen att omedelbart rycka ut för att kontrollera mannens bostad.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan hittades mänskliga kvarlevor i mannens frys. Han greps på plats på Rättscentrum klockan 15.12.

Kammaråklagare Johanna Liljeblad har begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och häktningsförhandlingen inleddes under fredagsförmiddagen klockan 11.

Den misstänkte mannen medverkade på länk från arresten. Han svarade på rättens ordförande Fredrik Forssmans frågor om namn och personnummer.

Nekar till mord

Efter att ha sammanträtt bakom stängda dörrar meddelades det sedan att mannen på sannolika skäl häktas misstänkt för mord mellan oktober och november på sin adress.

Rätten beslutade även att mannen ska genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

Enligt mannens försvarare, advokat Mikael Nilsson, nekar mannen till mord.

– Han nekar, i övrigt kan jag inte kommentera vad som framkommit i utredningen med hänvisning till förundersökningssekretess. Men det finns en berättelse. 

– Men han häktas, vilket inte är så förvånande med tanke på att det finns en kropp där, säger Mikael Nilsson.

Det är okänt vad som framkommit i förhör gällande brottsoffrets identitet. Polisen har tidigare meddelat att man avvaktar besked från den rättsmedicinska analysen i nästa vecka med förhoppning om att personens identitet ska kunna fastställas genom till exempel tandkortsanalys.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.