Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte hallickens skrytbilder i sociala medier

Tv-stjärnan togs av polis under sexköpsrazzia.
En av de misstänkta hallickarna poserar bredbent framför dyra bilar.
En av de misstänkta hallickarna poserar bredbent framför dyra bilar.
26-åringen misstänks för grovt koppleri och människohandel genom trafficking.
De misstänkta hallickarna kopplas till adressen på Grevgatan där Paolo Roberto köpte sex.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Paolo Roberto erkände sexköpet på plats när han konfronterades av poliserna på gatan utanför.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

På sociala medier poserar en av de misstänkta rumänska hallickarna, en 26-åring, bredbent framför dyra bilar och i lyxiga miljöer. 

Duon är kopplad till adressen på Grevgatan där programledaren och entreprenören Paolo Roberto köpte sex. 

26-åringen och den 29-årige kumpanen misstänks för grovt koppleri och människohandel genom trafficking.

Det innebär att fler sexköpare än Paolo Roberto kan komma att misstänkas för oaktsam våldtäkt. 

– Om det går att se vilken situation kvinnorna har befunnit sig i så är det klart att jag kommer bedöma gärningarna utifrån det, säger kammaråklagare Paulina Brandberg. 

I fredags, veckan efter att Paolo Roberto och knappt 30 andra män togs för sexköp under ”Insats torsk”, greps männen som misstänks ligga bakom lägenhetsbordellen på Östermalm. 

– Vi ser en koppling i människohandelsärendet till den adressen, säger Paulina Brandberg, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. 

Misstänkte hallicken visar upp sig i märkeskläder

Under måndagseftermiddagen häktades männen, en 26-åring och en 29-åring som är rumänska medborgare, av Stockholms tingsrätt som på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri och människohandel. 

– Åtalstiden är satt till den 22 juni, det vill säga när jag måste väcka åtal eller begära förlängning. Men jag kan säga redan nu att den här förundersökningen kommer sannolikt att ta längre tid än så, säger Paulina Brandberg. 

Advokat Torbjörn Lundquist försvarar 26-åringen. 

– Han förnekar brott. Åklagaren lade väl inte fram så mycket övertygande saker men det räckte ändå för att tingsrätten skulle anse att det var sannolika skäl, säger Torbjörn Lundquist, som kommer överklaga häktningsbeslutet. 

På bilder i sociala medier, som Aftonbladet var först med att visa, poserar den misstänkte 26-åringen framför en dyr bil och i olika lyxiga miljöer som en hotellobby och på en träningsanläggning. Han bär märkeskläder och kritstrecksrandig kostym. 

Paulina Brandberg misstänker att mannen fått sina pengar genom att agera hallick. 

– När det gäller grovt koppleri så går det ut på att man har ekonomisk vinning av någon annans prostitution och det påstår jag att de här personerna har haft. 

Fler sexköpare kan misstänkas för oaktsam våldtäkt

På en annan av mannens bilder sitter en naken kvinna på huk med ansiktet framför en påklädd mans skrev. 

Männen misstänks för människohandel. 

– Det finns olika typer av människohandel. Det här ärendet gäller vad som i folkmun kallas trafficking. Att man rekryterar eller transporterar någon i syfte att personen ska exploateras för sexuella ändamål. Det finns också ett krav på att man ska ha tvingat eller vilselett personen. Eller att man utnyttjat en person som varit i ett sådant nödläge att man egentligen inte haft något annat alternativ, säger Paulina Brandberg. 

Paolo Robertos och de andra männens sexköp är nu överförda till människohandelsmålet hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, och ligger på Paulina Brandbergs bord. 

Greps på Skavsta när de skulle lämna landet

Det betyder att sexköpen, som de flesta av männen har erkänt, kan bytas ut mot betydligt grövre brottsmisstankar om hon anser att kvinnorna de köpt sex av varit utsatta för trafficking. 

Precis som Paolo Roberto kan de komma att misstänkas för oaktsam våldtäkt. 

– Jag kommer titta på ärendet i dess helhet. Och om det går att se vilken situation kvinnorna har befunnit sig i så är det klart att jag kommer bedöma gärningarna utifrån det. Men exakt var jag kommer landa så småningom är för tidigt att spekulera i, säger Paulina Brandberg. 

Den misstänkta hallick-duon greps på Skavsta flygplats. 

– Exakt var de var på väg vill jag inte gå in på. Men de var på väg att lämna landet.  

Hur mycket kontanter påträffade ni på männen när de greps? 

– Det kan jag tyvärr inte kommentera, säger Paulina Brandberg. 

En studie från Folkhälsomyndigheten 2019 visar att var tionde man i Sverige har köpt sex. Här hör vi Anna Sander om kvinnornas situation, att de utsätts för övergrepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.